Τις ευκαιρίες ο Παναιτωλικός, το γκολ ο Λεβαδειακός

Ο Παναιτωλικός έχασε… πέντε τσουβάλια γκολ, είχε 2 δοκάρια και ο Λεβαδειακός που τρελαίνει κόσμο στη μοναδική του φάση σκόραρε με τον Νιάσε και «απέδρασε» με νίκη από το Αγρίνιο! Έγραψαν ιστορία οι Βοιωτοί καθώς μένουν αήττητοι για 7η αγωνιστική και βρίσκονται στην πρώτη 5άδα!

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Ο Λεβαδειακός πέρασε σήμερα και από το Αγρίνιο (1-0), παρέμεινε αήττητος στη σεζόν και πλέον έχει εδραιωθεί στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης. Σε ένα ματς που ναι μεν στάθηκε τυχερός καθώς ο Παναιτωλικός απώλεσε πολλές κλασικές ευκαιρίες, όμως το αποτέλεσμα μετράει.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με ξεκάθαρη πρόθεση των Βοιωτών να δώσουν χώρο στα «καναρίνια», να κλείσουν τους διαδρόμους μπροστά από την εστία τους και να «χτυπήσουν» στην κόντρα. Το πέτυχαν κατά το ήμισυ. Μέχρι την ανάπαυλα βλέπαμε έναν μονόλογο του Παναιτωλικού και σε αυτό το διάστημα η κατοχή μπάλας ήταν 73-27 υπέρ του, ενώ έκανε 8 τελικές έναντι μηδενός του Λεβαδειακού. Ομως οι περισσότερες εξ΄αυτών ήταν με μακρινά σουτ, καθώς οι «πράσινοι» είχαν μέσα στην περιοχή τους μίνιμουμ 4 παίκτες κάθε φορά και δεν υπήρχαν χώροι, πλην εκείνης του Μαρινάκη στο 31′, όπου όμως ο Επασί αντέδρασε σωστά (ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού είχε σωστές εξόδους και «καθάρισε» πολλές φάσεις). Την ίδια στιγμή όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν ακίνδυνοι επιθετικά. Οι Τόνι Σίλβα και Γιουσούφ ήταν καλά κλεισμένοι, δεν μπορούσαν να βγάλουν την ομάδα τους στην κόντρα και το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου κύλησε στο μισό των φιλοξενουμένων.

Αμέσως μετά την έναρξη του δεύτερου μισού οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Νιασέ (47′) κόντρα στη ροή της αναμέτρησης και μάλιστα στην πρώτη τους τελική. Πλέον το παιχνίδι έπαιρνε άλλη τροπή και ο Παναιτωλικός κλήθηκε να τα παίξει όλα για όλα. Από τον πάγκο ο Χάβος έριξε ότι είχε και δεν είχε και τα «καναρίνια» άλλαξαν σχηματισμό και πρόσωπα (4-4-2). Την ίδια στιγμή οι Βοιωτοί προσπαθούσαν με «νύχια και με δόντια» να κρατήσουν το προβάδισμα και κυρίως μετά το 55′ άρχισε ένα απίστευτο κρεσέντο χαμένων ευκαιριών από την πλευρά των «κυανοκίτρινων». Οι οποίοι σε αυτό το διάστημα είχαν 2 δοκάρια (Μάζουρεκ. Μοράρ), 4 «καθαρές» φάσεις για γκολ (Μαρκόβσκι, Λόπες, Μπεχαράνο, Μόρας) και μίνιμουμ 6-7 καλές στιγμές. Αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν έστω στην ισοπαλία. Το φινάλε τους βρήκε με κατοχή μπάλας 70-30, τελικές 24-4 αλλά στον Λεβαδειακό κατακυρώθηκαν ακόμη 3 βαθμοί.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μόρας, Μιχάι, Ρότσα, Μπεχαράνο, Πάουλο (57′ Λόπες), Μάζουρεκ, Κλέσιο (65′ Μοράρ), Ρόσα (46′ Μαρκόβσκι), Ντίας
Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Μεντί, Λεονάρντο, Ζαραδούκας, Νιάς, Μητρόπουλος (89′ Καλτσάς), Σίλβα (69′ Γιακουμάκης), Γιουσούφ, Μπραντάο

πηγή : gazzetta.gr