Το Υπουργείο “αξιολόγησε” τον διοικητή, αλλά το… κόμμα τσινάει…

Αμφιταλαντεύεται το Υπ. Υγείας μετά τον “πόλεμο” των παρεμβάσεων για το μέλλον του Δ.Μιχάλη
Διαστάσεις εσωκομματικού πολέμου στο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει τα τελευταία 24ωρα η κατάληξη που θα έχει η αξιολόγηση του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου Δ. Μιχάλη. Το δημοσίευμα του ΑγρίνιοCulture.gr την περασμένη Παρασκευή σχετικά με την εικόνα που σχημάτισε η ηγεσία του Υπ. Υγείας μετά την αξιολόγηση του διοικητή και για τα έργα και τις ημέρες του στο νοσοκομείο Αγρινίου, φαίνεται πως “ερέθισε” τα πλέον παλαιοκομματικά αντακλαστικά στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να υπάρξει σειρά παρεμβάσεων από κομματικά στελέχη προς το Υπ. Υγείας για να διατηρηθεί στη θέση του ο Δ. Μιχάλης. Προς στιγμήν λοιπόν το Υπ. Υγείας μετρώντας τις αντιδράσεις των κομματικών στελεχών φαίνεται να κάνει πίσω (προσωρινά;) όσον αφορά την αποπομπή του Δ. Μιχάλη… Ενδεχομένως όμως η αναδίπλωση του Υπ. Υγείας να είναι κίνηση, ώστε να υπάρξει χρόνος για να γίνει το απαραίτητο “μασάζ” και να μετριαστούν οι αντιδράσεις στο κόμμα.

ΜιχάληςΑπό την μεριά του πάντως ο διοικητής Δ. Μιχάλης φέρεται να διαμηνύει πως δεν τέθηκε ποτέ θέμα αποπομπής του, εξάλλου στην τελευταία από τις πάμπολλες συνεντεύξεις τύπου που παραχώρησε αυτοαξιολογήθηκε ως “αποφασιστικός και με ρηξικέλευθες μεθόδους”… απέναντι στα διάφορα προβλήματα του νοσοκομείου. Το ρεπορτάζ πάντως του ΑγρίνιοCulture.gr δεν διαψεύδεται από πηγές του Υπ. Υγείας και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου έχει αξιολογηθεί σχεδόν με το χειρότερο δυνατό βαθμό. Απλώς  η αναβολή της αποπομπής του οφείλεται στα κομματικά τερτίπια ορισμένων αξιωματούχων του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μία κατάσταση πέρα για πέρα παράδοξη. Όχι τόσο γιατί υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κόμμα, όσο γιατί υπάρχει στο νοσοκομείο Αγρινίου ένα έργο που έχει κριθεί και έχει αξιολογηθεί ως ανεπαρκέστατο, παρ’ όλα αυτά το Υπ. Υγείας διαστάζει να πάρει μέτρα για να μην στεναχωρηθούν κάποιοι στο κόμμα. Και έχει διαπιστωθεί η αναποτελεσματικότητα των ενεργειών του διοικητή, τόσο από το ίδιο το Υπ. Υγείας, όσο και από τους γιατρούς και τους εργαζομένους του νοσοκομείου που διαπιστώνουν καθημερινά αδυναμία συνεργασίας με τον διοικητή και έφτασαν στο σημείο να τον χαρακτηρίσουν persona non grata. Την κατάσταση στο νοσοκομείο Αγρινίου εξάλλου αξιολογούν καθημερινά και οι πολίτες που είναι οπωσδήποτε θορυβημένοι από τις καταγγελίες του τελευταίου διαστήματος για ιατρική αμέλεια σε περισταικά θανάτων στο νοσοκομείο. Την ώρα μάλιστα που κινήσεις του διοικητή, όπως η πολυτελής ανακαίνιση στο γραφείο του και η μετατροπή της δωρεάς προς το νοσοκομείο σε σκίαστρο για τα αυτοκίνητα των διοικούντων, μόνο αποστροφή προκαλούν.

Δυστυχώς το Αγρίνιο για τους κυβερνώντες είναι μια μικρή πόλη της επαρχίας… Γιατί, αν όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο Αγρινίου συνέβαιναν σε κάποια από τα νοσοκομεία – “σημαίες” του συστήματος υγείας, όπως ο “Ευαγγελισμός” ή το Γενικό Κρατικό Νίκαιας και τα πρωτοσέλιδα του Αθηναϊκού Τύπου “κοσμούσαν” οι προκλητικές αποφάσεις των διοικητών τους και τα προβλήματά τους, τότε σίγουρα η ηγεσία του Υπ. Υγείας δεν θα έδινε “χώρο” στα τερτίπια των κομματικών στελεχών. Το ζητούμενο λοιπόν είναι για πόσο ακόμη το Υπουργείο Υγείας θα επιμένει να διατηρεί τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου στη θέση του κόντρα σε ένα άτυπο μέτωπο που έχει δημιουργηθεί μεταξύ γιατρών, εργαζομένων ακόμη και του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου που διαπιστώνει με νόημα πως “τα προβλήματα του Νοσοκομείου δεν λύνονται με συνεντεύξεις, δελτία τύπου και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”, αλλά κυρίως απέναντι στις προσδοκίες των πολιτών για ένα καλύτερο και πιο αξιόπιστο νοσοκομείο στο Αγρίνιο, που δυστυχώς διαψεύδονται.