Αρνούνται με εξώδικο την αξιολόγηση οι εφοριακοί

Εξώδικο έστειλε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – ΔΟΥ) προς την ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) γνωστοποιώντας την άρνηση των εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων να αξιολογηθούν.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εφοριακών υποστηρίζουν ότι «η προωθούμενη αξιολόγηση δεν εξυπηρετεί την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής και επαγγελματικής κατάρτισης και εξέλιξης των υπαλλήλων». Ακόμη, αναφέρουν στο εξώδικο τους πως «παραβιάζονται οι γενικές αρχές της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας κατά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων». Με το εξώδικο η ΠΟΕ – ΔΟΥ κηρύσσει αποχή διαρκείας όλων των υπαλλήλων από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, απορρίπτοντας το σχέδιο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή για την εφάπαξ αξιολόγηση, αλλά και το πάγιο σύστημα αξιολόγησης.

Οι εφοριακοί επί του παρόντος συνεχίζουν να βλέπουν πίσω από την εφάπαξ αξιολόγηση νέες διαθεσιμότητες και εξατομίκευση της μισθοδοσίας. Το θέμα είναι ωστόσο πως υπάλληλοι με αρμοδιότητα να κρίνουν τις περιπτώσεις εκατομμυρίων φορολογούμενων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αρνούνται να αξιολογηθούν για την καταλληλότητα και τα προσόντα τους.

Να σημειωθεί πως ο Διοικητής της ΑΑΔΕ έχει διαβεβαιώσει σε όλους τους τόνους τους υπαλλήλους της φορολογικής διοίκησης ότι δεν προβλέπονται απολύσεις, ενώ έχει αποσαφηνίσει πως εκείνοι που θα ενταχθούν στο σύστημα κινητικότητας θα είναι ελάχιστοι.Ο ίδιος έχει υπογραμμίσει πως η ΑΑΔΕ δεν ενδιαφέρεται για κάθετη αξιολόγηση, ήτοι από τον προϊστάμενο προς τον υφιστάμενο, αλλά και αντίστροφα. Βάσει του Μνημονίου η εφάπαξ αξιολόγηση καταλληλότητας θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, καθώς από το 2018 θα εφαρμόζεται ετήσια αξιολόγηση.

πηγή : cnn.gr