Πρόστιμα σε τρεις επιχειρήσεις στην Αιτωλοακαρνανία

Διοικητικά πρόστιμα επεβλήθησαν σε τρεις επιχειρήσεις από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας μετά από αγορανομικούς ελέγχους που ενήργησε κλιμάκιο ελεγκτών του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου.

Συγκεκριμένα πρόστιμο 1.500€ επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη μίνι-μάρκετ στην Κατούνα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας επειδή σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκ από κλιμάκιο ελεγκτών του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου, βρέθηκαν 11 φιάλες ουίσκι, χωρίς να συνοδεύονται από τα απαιτούμενα παραστατικά που προβλέπονται από τις οικείες διατάξεις του Υπ. Οικονομικών (Δελτίο-Αποστολής – Τιμολόγια).

Πρόστιμο 2.000€ επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτες σούπερ – μάρκετ στον Αστακό του Δήμου Ξηρομέρου επειδή σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο ελεγκτών του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου, βρέθηκαν δύο κωδικοί προϊόντων (καφές εσπρέσσο & δημητριακά ολικής άλεσης) περασμένης διατηρησιμότητας, να μην είναι σε διακριτό διαχωρισμό από τα υπόλοιπα προϊόντα.

Επίσης πρόστιμο 500€ επιβλήθηκε σε ιδοκτήτη πρατηρίου άρτου & ειδών ζαχαροπλαστικής στο Θέρμο επειδή σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση από κλιμάκιο ελεγκτών του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου, διαπιστώθηκε να έχει αναρτήσει πινακίδα με ελλιπείς ενδείξεις σε βιτρίνα του καταστήματος (τιμές διατιθέμενων προϊόντων).