Νέες δημοπρατήσεις για συντήρηση του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας

H Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει τις παρεμβάσεις της με οδικά έργα για τη συντήρηση και αποκατάσταση τμημάτων του εθνικού οδικού δικτύου Δυτικής Ελλάδας, με γνώμονα την άρση της επικινδυνότητας και τις ασφαλείς μετακινήσεις.

«Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα υλοποιούμε το ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο παρεμβάσεων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας. Επιτελείται ένα τεράστιο έργο για την δρομολόγηση του οποίου αξίζουν συγχαρητήρια στο δυναμικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας μας, γιατί αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το κονδύλι ύψους 35,5 εκατ ευρώ, το οποίο διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με σκοπό να παρέχουμε ασφαλείς και σύγχρονες οδικές υποδομές στους πολίτες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Στο πλαίσιο αυτό, το επόμενο διάστημα θα διενεργηθούν οι παρακάτω δημοπρατήσεις:
– Συντήρηση – βελτίωση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. «Αντιρρίου – Ιωαννίνων» που αφορά τις περιοχές Αντίρριο – Μεσολόγγι – Αγρίνιο – Μενίδι. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ, που θα δημοπρατηθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2017.
-Στις 23 Νοεμβρίου, με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ δημοπρατείται το έργο «Εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων στην Ε.Ο «Αντίρριου – Ιωαννίνων», στη θέση Μακρυνόρος.

Υπενθυμίζεται ότι τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων – διαγραμμίσεις για την άρση της επικινδυνότητας επί της ΝΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων, με προϋπολογισμό 2.100.000,00 €, θα δημοπρατηθούν στις 21 Νοεμβρίου.