Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε την απλή αναλογική αλλά τώρα η Γεννηματά την…προτείνει ξανά!

Για πολλά χρόνια η Φώφη Γεννηματά τασσόταν δημόσια υπέρ της απλής αναλογικής, μέχρι που ήρθε το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα και το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία της το…καταψήφισε.

Προσωπικά, θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ τήρησε υπεύθυνη στάση απέναντι στους σχεδιασμούς ακυβερνησίας του Μεγάρου Μαξίμου. Εξάλλου, το πολιτικό κόστος της «κωλοτούμπας» αφορά προσωπικές θέσεις της κ. Γεννηματά, τις οποίες ανεύθυνα παπαγάλιζε στα τηλεοπτικά παράθυρα.Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι το ότι στη «διακήρυξη» της υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, η πρόταση περί απλής αναλογικής επανέρχεται.
Παραθέτω ένα screenshot με το απόσπασμα, πριν το εξαφανίσουν οι επαγγελματίες της παραγωγής κενού πολιτικού λόγου -επιπέδου φοιτητικών αμφιθεάτρων:

Μιας και πλησιάζουν και τα debate των υποψηφίων αρχηγών, το ερώτημα είναι απλό: άλλαξε πάλι άποψη η κ. Γεννηματά και τελικά επιθυμεί την απλή αναλογική; Αν φέρει ξανά ο Τσίπρας ένα σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, θα προτείνει την υπερψήφιση του; Αν ναι, τι μεσολάβησε και άλλαξε για 3η συνεχόμενη φορά γνώμη η κ. Γεννηματά; Το ερώτημα είναι κρίσιμο να απαντηθεί και ελπίζω κάποιος να μην σεβαστεί την ασυλία, που απολαμβάνει από τα ΜΜΕ, και να της το θέσει.

πηγή : parapolitiki.com