Σύλλογος Διδασκόντων 5ου ΓΕΛ Αγρινίου: Ξένο προς το σχολικό περιβάλλον το περιστατικό με το όπλο

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για γεγονός, που εικάζουμε ότι έχει τελεστεί στο μακρινό παρελθόν, μεμονωμένο και ξένο προς το ήρεμο σχολικό περιβάλλον μας και την αγαστή συνεργασία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου Λυκείου Αγρινίου σχολιάζοντας την υπόθεση του εντοπισμού, από μαθητές, σε ψευδοροφή του σχολείου ενός πυροβόλου όπλου και τέσσερις γεμιστήρες με 119 φυσίγγια πιστολιού και πολεμικού όπλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Με αφορμή τα δημοσιεύματα για τα πρόσφατα ευρήματα στο 5ο ΓΕΛ Αγρινίου και κάποιες φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στα ΜΜΕ και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας θα ήθελε να αναφέρει τα ακόλουθα:
Την Παρασκευή 10-11-2017 το μεσημέρι ανακαλύφθηκαν τυχαία κάποια αντικείμενα, που αποτελούν όπλο ή τμήματα όπλου, διασκορπισμένα στην ψευδοροφή αίθουσας που δεν χρησιμοποιούνταν για πολλά χρόνια ως αίθουσα διδασκαλίας. Η αίθουσα ήταν κλειδωμένη και η πρόσβαση ήταν ελεγχόμενη. Τα αντικείμενα ήταν οξειδωμένα, καλύπτονταν δε από σκόνες και ήταν παλαιάς κατασκευής και ενδεχομένως μη λειτουργικά.
Ο Διευθυντής του σχολείου κάλεσε αμέσως τις Αστυνομικές Αρχές, οι οποίες και επιλήφθηκαν του θέματος και απομάκρυναν τα αντικείμενα από το σχολείο με ασφάλεια. Πρέπει, επίσης, να αναφερθεί ότι πριν από μερικά χρόνια τοποθετήθηκαν στο σχολείο κάμερες και συναγερμός και ουδέποτε υπήρξε παραβίαση των μέτρων ασφαλείας.
Θεωρούμε ότι πρόκειται για γεγονός, που εικάζουμε ότι έχει τελεστεί στο μακρινό παρελθόν, μεμονωμένο και ξένο προς το ήρεμο σχολικό περιβάλλον μας και την αγαστή συνεργασία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων. Σε κάθε περίπτωση το θέμα βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρμοδίων αρχών.