Φειδώ στα υλικά για τους ασθενείς, χουβαρνταλίκια για τους διοικούντες

Για να είμαστε ειλικρινείς δεν περιμέναμε και κάποια αντίδραση στο θέμα με τα οικονομικά του νοσοκομείου Αγρινίου. Το νοσοκομείο με «άδειους» τους κωδικούς για την εξόφληση της ΔΕΗ απλώνει το χέρι… σε 6η ΥΠΕ και Υπουργείο, ενώ έρχεται μία νέα χρόνια με μειωμένους εξ΄ αρχής προϋπολογισμούς στην Υγεία.

Ανάλογη σε γενικές γραμμές είναι η κατάσταση και στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, το οποίο ζητά (δείτε εδώ) 890.000€ ενίσχυση του προϋπολογισμού του. νοσοκομείο ΑγρινίουΤο ενδιαφέρον είναι ότι και των δύο νοσοκομείων της περιοχής μας οι σχετικές αποφάσεις αναφέρουν ότι τα υλικά διατίθετνται με μεγάλη φειδώ και πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια ελέγχου της κατανάλωσης. Βεβαίως αυτά ισχύουν για τους ασθενείς και όχι για τους διοικούντες το Νοσοκομείο Αγρινίου. Μόνο από φειδώ δεν διακρίνονται η δαπάνη ποσού της τάξης των 10.000 ευρώ για την ανακαίνιση με καινούργια έπιπλα του γραφείου του διοικητή του Νοσοκομείου, καθώς και η μετατροπή δωρεάς 5.000 ευρώ προς το νοσοκομείο για την τοποθέτηση στεγάστρου αποκλειστικά για τα αυτοκίνητα του διοικητή και των διευθυντών του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Αλλά γιατί να προβληματιστούν οι σύντροφοι στο ΣΥΡΙΖΑ με όλα αυτά;;;; Η νεολαία θα ασχοληθεί αυτές τις μέρες λιγάκι με το Πολυτεχνείο και οι μεγαλύτεροι το θα πάνε μια κρουαζέρια μέχρι τη Μακρόνησο, να φωτογραφηθούν όπως ο Κατρούγκαλος και θα νιώσουν αριστεροί. Τους αρκεί πως νιώθουν, πως αυτοπροσδιορίζονται και όχι τι αποτελέσματα έχουν οι πράξεις τους….

Το αίτημα του Νοσοκομείου Αγρινίου
αιτημα προϋπολογισμού 2

Το αίτημα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου
αιτημα προϋπολογισμού