Να για ποιους λεφτά υπάρχουν!

Πολλαπλά είναι τα παραδείγματα που δείχνουν περίτρανα πως τα όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Αγρινίου βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με την πολιτική που προωθεί το Υπ. Υγείας.

Δεν είναι μόνο το ό,τι στο Αγρίνιο ανοιγοκλείνει η γραμματεία του ΤΕΠ, τη στιγμή που το Υπουργείο Υγείας προωθεί την αυτόνομη λειτουργία του κατανέμοντας πρόσφατα έξι θέσεις γιατρών στο Αγρίνιο… Είναι ενώ το γεγονός ότι η κάλυψη των ανασφάλιστων ασθενών αποτελεί σημείο – αιχμής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στο νοσοκομείου Αγρινίου δεν παρέχονται -όπως θα έπρεπε- δωρεάν τα αναλώσιμα υλικά στους ανασφάλιστους διαβητικούς. Τα αναλώσιμα υλικά που χρειάζονται οι διαβητικοί είναι οι ταινίες μέτρησης του σακχάρου, οι βελόνες για την ινσουλίνη και οι σκαρφιστήρες για το «τρύπημα» του δαχτύλου. Όλα αυτά μπορεί να έχουν ένα κόστος -που ανάλογα με τον ασθενή- μπορεί να φτάσουν έως 130 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Και εδώ έρχεται ο δήθεν λαϊκισμός του ΑγρίνιοCulture.gr που αποκάλυψε τη δαπάνη ποσού της τάξης των 10.000 ευρώ για την ανακαίνιση με καινούργια έπιπλα του γραφείου του διοικητή του Νοσοκομείου, καθώς και τη μετατροπή δωρεάς 5.000 ευρώ προς το νοσοκομείο για την τοποθέτηση στεγάστρου αποκλειστικά για τα αυτοκίνητα του διοικητή και των διευθυντών του Νοσοκομείου Αγρινίου. Για τις δαπάνες αυτές υπήρχαν λεφτά, αλλά για τους ανασφάλιστους διαβητικούς δεν υπάρχουν λεφτά. Αυτή είναι η αλήθεια. Η ωμή πραγματικότητα. Χωρίς φτιασιδώματα.