Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΑΟΚ στο Μεσολόγγι για τις πληρωμές στη βιολογική κτηνοτροφία

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Σε απόγνωση βρίσκονται οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι του νομού αφού βιώνουν τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολίτικης και της ΚΑΠ.
Τα χαράτσια του ΕΛΓΑ ,ΕΝΦΙΑ,ΕΦΚΑ το πανάκριβο Αγροτικό ρεύμα και πετρέλαιο και την φοροληστεία . Τις εξευτελιστικές τιμές σε γάλα και κρέας και πάνω σε όλα αυτά βρίσκονται αντιμέτωποι με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί για τις πληρωμές της βιολογικής κτηνοτροφίας που είναι απλήρωτοι για χρόνια.
Έχουν πληρωθεί πριν λίγο καιρό για το 2012 ενώ είναι σε εκκρεμότητα οι πληρωμές 2013-2016.Παρα τις διαβεβαιώσεις της ΔΑΟΚ του νομού οι πληρωμές φαίνεται ότι συνεχίζουν να αιωρούνται.Ταυτόχρονα όσοι είχαν την «τύχη» να ενταθούν στα νέα προγράμματα βιολογικής κτηνοτροφίας επίσης δεν υπάρχει ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ένα αλαλούμ επικρατεί και σε ότι αφορά στην κατανομή των βοσκοτόπων 2016-1017 με τις λεγόμενες τεχνικές λύσεις που σε μεγάλο μέρος των κτηνοτρόφων τους δίνουν βοσκότοπους εκτός νομού.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι η ΟΑΣ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στις 11.00 το πρωί στην ΔΑΟΚ στο Μεσολόγγι για να απαιτήσουμε να δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα μας.