Τσέναμο: «Ο Παναιτωλικός δεν έχει να ζηλέψει τίποτα»!

Ο πορτιέρο του Παναιτωλικού, Λουίτζι Τσέναμο μιλά στο gazzetta.gr για την φετινή πορεία του Παναιτωλικού, τους στόχους των «καναρινιών» και το… μυστικό που τον κάνει κάθε χρόνο και καλύτερο!

Σαν το παλιό καλό κρασί. Ο Λουίτζι Τζενάμο χρόνο με τον χρόνο γίνεται βελτιώνει, επιβεβαιώνει τον κανόνα που θέλει την εμπειρία να «φτιάχνει» προς το καλύτερο τους τερματοφύλακες και στα 36 του πλέον αγωνίζεται στην ομάδα της καρδιάς του, τον Παναιτωλικό. Ο Τζενάμο υπερασπίστηκε την εστία των «καναρινιών» στο 3-1 επί της ΑΕΛ στο Αγρίνιο και μιλά στο gazzetta.gr για την φετινή πορεία του Παναιτωλικού, την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, την μείωση της ψαλίδας και το δικό του μυστικό στην πολύχρονη καριέρα του.

Μοραρ ΠαναιτωλικόςΣπουδαία νίκη επί της ΑΕΛ. Τι ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι υπέρ του Παναιτωλικού;
«Θεωρώ οτι έχουμε καλύτερη ομάδα απο την ΑΕΛ σε όλες τις γραμμές και θέλαμε πιο πολύ το παιχνίδι. Βοήθησε σημαντικά το γεγονός οτι παίζαμε στην έδρα μας και είχαμε την συμπαράσταση των οπαδων μας. Ήταν πολύτιμη η βοήθεια τους. Η εικόνα της ομαδας στο 2-1 στο 88′, γιατι το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, μας αδικεί. Έπρεπε να είχαμε τελειώσει το ματς νωρίτερα»!

Πόσο σημαντικό ειναι αυτο το αποτέλεσμα για την ψυχολογία σας ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος;
«Αυτοί οι τρεις βαθμοί ειναι σημαντικοί. Η νίκη αυτη μας βοηθά βαθμολογικά οσο και ψυχολογικά. Η αλήθεια ειναι οτι στα τελευταια παιχνίδια πρωταθλήματος ειδικά στο ματς με τον Λεβαδειακό η μπάλα δεν μας εκανε τη χάρη σε πολλες φασεις. .Έκτοτε πληρώσαμε την επιθετική μας δυστοκία χάνοντας αρκετούς βαθμούς. Καταφεραμε στο παιχνιδι με την ΑΕΛ να πετύχουμε 3 γκολ, να παρουμε το τριποντο και σε συνδυασμό με τον βαθμό στα Γιάννινα κανουμε ενα νέο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με ανεβασμένη ψυχολογία πλεον ενόψει της συνέχειας».

Ο Παναιτωλικός που μπορεί να φτάσει φέτος;
«Η ομάδα πρεπει να αποκτήσει αγωνιστικη σταθερότητα και αυτο εξαρτάται αποκλειστικά απο εμάς τους ποδοσφαιριστές και δεν ειναι θεμα προπονητη. Διαθέτει ο Παναιτωλικός εξαιρετικό τεχνικό τιμ, πολυ καλούς ποδοσφαιριστές και ειναι στο χέρι μας να εξασφαλίσουμε αρχικά την άνετη παραμονή και να κυνηγήσουμε γιατι οχι και την είσοδο στην εξάδα του βαθμολογικού πίνακα! Δεν εχει η ομαδα του Αγρινίου να ζηλέψει κατι απο τις άλλες ομάδες που εχουν στόχο να τερματίσουν σε υψηλές θέσεις».

Αγωνίζεσαι σε μια ομάδα που αγαπάς. Είναι κατι ξεχωριστό, σωστά;
«Πραγματι ειναι πολυ ομορφο συναίσθημα να αγωνίζεσαι σε μια ομαδα με την οποία εισαι δεμένος συναισθηματικά. Σιγουρα ειμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και οφείλουμε να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας στο γηπεδο. ‘Όταν ομως νιώσεις σε μια ομαδα οτι σε εκτιμούν και τους εκτιμάς τοτε δινεις το κατι παραπάνω ,καταθέτεις την ψυχη σου για να τους ευχαριστησεις, έχεις «δέσιμο» με την ομαδα και τον κοσμο της. Έτσι νιωθω στον Παναιτωλικό»!

Έχεις αγωνιστεί και στον Ατρόμητο, βλέπουμε πως φετος εχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής. Αποτελεί εκπληξη αυτη η πορεία η ειναι η εξήγηση και το αποτέλεσμα δουλειάς ετών; Επίσης πως βλέπεις τον φετινό «μαραθώνιο»;
«Φέτος βλέπουμε ενα πολυ ενδιαφέρον πρωτάθλημα, εχει μικρύνει η ψαλίδα ανάμεσα στις μεγάλες «δυνάμεις» του ελληνικού ποδοσφαιρου και τις υπόλοιπες .Ο Ατρόμητος για παράδειγμα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις του πίνακα! Αυτο το χρειαζόταν το πρωτάθλημα της Σουπερ λιγκ. Ειναι καλο οι μεσαίες ομάδες να κοιτούν στα ίσα του «μεγάλους» Όσον αφορά τον Ατρόμητο ειναι σίγουρα δουλεια ετών αυτο που βλέπουμε φετος. Ο κύριος Σπανός μαζι με τον κύριο Αγγελοπουλο μοχθούν πολλά χρόνια για να ειναι ο Ατρόμητος στο επίπεδο αυτο. Μακαρι να καταφέρει να κρατηθεί ψηλα μεχρι το τελος»!

Επόμενη αποστολη του Παναιτωλικού στο πρωτάθλημα ειναι την Κυριακη κόντρα στη Λαμία εκτος έδρας! Την προηγούμενη χρονια πανηγύρισες με την Λαμία την ιστορική ανοδο στη Σουπερ λιγκ. Τωρα θα την βρεις απεναντι σου! Στόχος του Παναιτωλικού ειναι η νίκη και σε αυτο το ματς;
«Την περασμένη αγωνιστική περίοδο έζησα πολυ όμορφες στιγμες στη Λαμία, πανηγυρίσαμε μια ιστορική ανοδο,είμαι επαγγελματίας τωρα ειμαι παικτης του Παναιτωλικού και θα παμε στη Λαμία για τη νίκη, αυτο θα κυνηγήσουμε! Όμως η αντίπαλος ειναι μια καλη ομαδα αν ερθει και ο βαθμός της ισοπαλίας δεν θα ειναι ενα αρνητικό αποτέλεσμα για εμάς».

Κλείνοντας θα θέλαμε να μας αποκαλύψεις το μυστικό σου, καθώς οσο περνούν τα χρονια γίνεσαι ακομη καλύτερος…
«Εμείς οι ποδοσφαιριστές έχουμε την τύχη να έχουμε κανει το χόμπυ μας επάγγελμα, όμως θα ηταν ψέμα να έλεγα οτι οσο περνούν τα χρόνια αυτο δεν μας κουράζει. Αυτο λοιπον που πρεπει να εχει ενας ποδοσφαιριστής ειναι το κίνητρο, να βρει κίνητρα για να συνεχίσει να κανει με τον ίδιο ζήλο αυτο το επάγγελμα Εγω εχω,προπονούνται καθημερινά με όρεξη, εχω να σου πω πως ανυπομονω για τα παιχνίδια μετα απο τοςα χρονια που ειμαι σε αυτο το χώρο Σίγουρα αυτο ειναι το μυστικό. Ο τερματοφύλακας πιστεύω με το πέρασμα των χρόνων γινεται καλύτερος οι εμπειρίες του δίνουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

πηγή : gazzetta.gr