Ιδανικός αυτόχειρας ο Παναιτωλικός, έΧασε τη νίκη στη Λαμία

Ο Παναιτωλικός πέτυχε… να χάσει στο 97′ μέσα από τα χέρια του τη νίκη επί της Λαμίας. Ο Παναιτωλικός κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας έξυπνα να προηγηθεί με 2-0 με τα γκολ των Ρόσα και Ντίας. Η Λαμία μείωσε με τον Ακόστα και κατάφερε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός κλείστηκε στα τελευταία λεπτά και με γκολ του Βουό να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Παναιτωλικός στην αρχή του ματς είχε μία πιο παθητική στάση, αρκούσε όμως μία τελική προσπάθεια για να ανοίξει το σκορ. Σε μια οργανωμένη επίθεση των φιλοξενούμενων, ο Ντίας τροφοδότησε τον Μαρινάκη μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος σούταρε με τον Ασίγκμπα να αλλάζει την πορεία της μπάλας και αφότου αυτή προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι ο Ρόσα με κοντινή κεφαλιά σημείωσε το 0-1. Τρίτο σερί γκολ για τον Βραζιλιάνο μέσο, μετά από εκείνα κόντρα στην ΑΕΛ για το πρωτάθλημα και τον Εργοτέλη μεσοβδόμαδα για το Κύπελλο. Η Λαμία μετά την ψυχρολουσία του γκολ χρειάστηκε χρόνο για να συνέλθει, πλησίασε στο γκολ με τον Βασιλαντωνόπουλο στο 22′ αλλά τελικά ο Παναιτωλικός βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα με εντυπωσιακό τρόπο. Στο 24′ οι παίκτες του Χάβου ανέκτησαν την μπάλα και μετά από τρομερή συνεργασία των Ρόσα, Μάζουρεκ, Μοράρ όπου ξεχώρισε το τακουνάκι του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, ο Ντίας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο, «τσίμπησε» την μπάλα και σημείωσε το 0-2 για τους Αγρινιώτες. Μάλιστα, ο Παναιτωλικός είχε την ευκαιρία να σκοράρει και πάλι αλλά στο 28′ ο Παπαδόπουλος πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση με το δεξί του χέρι σε σουτ του ιδιαίτερα δραστήριου Μοράρ μέσα από την περιοχή.

Χαμός στις καθυστερήσεις!
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση στο ξεκίνημα του β’ μέρους και στο 50′ ο Πίτι είχε μία εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή που πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Ο Παναιτωλικός όμως κρατούσε το προβάδισμα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και στο 59′ απείλησε και αυτός με μία στημένη φάση, όταν ο Μάζουρεκ εκτέλεσε φάουλ έξω από τη περιοχή, οι γηπεδούχοι δεν έδιωξαν σωστά και ο ίδιος παίκτης έκανε άστοχο πλασέ μέσα στην περιοχή.Ο Τεννές δεν είχε άλλη επιλογή από το να ολοκληρώσει τις αλλαγές του νωρίς, με τον Καραγιάννη στο 62′ να αντικαθιστά τον Πίτι που ένιωθε ενοχλήσεις.Ο Παναιτωλικός δεν είχε κανένα πρόβλημα να απορροφήσει την όποια πίεση και να βγει στην αντεπίθεση, όπως στο 69′, όταν ο Μάζουρεκ βρέθηκε στο ημικύκλιο και σούταρε στα χέρια του Παπαδόπουλου.

Μία στιγμή απροσεξίας ήταν αρκετή όμως για να ξαναβάλει την Λαμία στο παιχνίδι και αυτή ήρθε στην αμέσως επόμενη φάση: ο Βάντερσον βρήκε στην γραμμή της περιοχής τον Καραγιάννη, αυτός «έσκαψε» αριστερά για τον Ακόστα, που μείωσε με δυνατό αριστερό σουτ σε 2-1 παρά την προσπάθεια του Τσέναμο. μΟ Μάκης Χάβος αντέδρασε άμεσα με τρεις γρήγορες αλλαγές και τους Κλέσιο, Τσοκάνη και Μαρκόβσκι να παίρνουν τις θέσεις των Ρόσα, Μάζουρεκ και Μοράρ αντίστοιχα. μΠαρά την πίεση των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά, ο Παναιτωλικός έδειχνε να ελέγχει τα πράγματα, στις καθυστερήσεις όμως ήρθαν τα πάνω – κάτω!

Όλα ξεκίνησαν στο έκτο λεπτό του έξτρα χρόνου, όταν Ακόστα και Μπεχαράνο είχαν μία αψιμαχία για μία διεκδίκηση στο κέντρο του γηπέδου, με τον πρώτο να αποβάλλεται με απ’ ευθείας κόκκινη και τον δεύτερο με δεύτερη κίτρινη. Το γεγονός αυτό έφερε …νέες καθυστερήσεις και οι γηπεδούχοι τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 90+7′! μΣυγκεκριμένα, ο Βάντερσον εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και μετά την αρχική απόκρουση των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε και πάλι στα πόδια του για γέμισμα. Ο Όμο πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Όμο την δεύτερη γυρίζοντας από δεξιά στην γραμμή για τον Βουό, ο οποίος ισοφάρισε με το κεφάλι, προκαλώντας έξαλλους πανηγυρισμούς στους γηπεδούχους και την διαμαρτυρία των φιλοξενούμενων για τις πολλές καθυστερήσεις. Πάνω στο…κομφούζιο αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη ο Παπαδόπουλος, με αποτέλεσμα η Λαμία να ολοκληρώσει το ματς με τερματοφύλακα τον Παντελιάδη. Χρόνος όμως για κάτι άλλο δεν υπήρχε…

Οι συνθέσεις:
Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Κουτρομάνος (29’ Αναστασόπουλος), Ασίγκμπα, Κουκόλης (42’ Βουό), Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι (62’ Καραγιάννης), Ακόστα, Βάντερσον
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Τσέναμο, Μαρινάκης, Μιχάι, Μόρας, Ρότσα, Μπεχαράνο, Πάουλο, Ντίας, Ρόσα (70’ Κλέσιο), Μάζουρεκ (75’ Τσοκάνης), Μοράρ (79’ Μαρκόβσκι)