Η «Κίνηση Ενεργών Πολιτών του δήμου Αμφιλοχίας» για το Τεχνικό Πρόγραμμα

Ανακοίνωση της «Κίνησης Ενεργών Πολιτών του δήμου Αμφιλοχίας για την Ανατροπή και την Αναγέννηση»

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας την 4η Δεκεμβρίου 2017, θα κληθούμε να εγκρίνουμε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αμφιλοχίας για το έτος 2018. Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών θα ψηφίσει ΛΕΥΚΟ για άλλη μια φορά στην συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος και οι λόγοι είναι οι εξής:
1. Ασκούμε συνολική κριτική απέναντι στο τεχνικό πρόγραμμα που κατατέθηκε από την Δημοτική πλειοψηφία και αφορά την έλλειψη επαρκούς εξήγησης για το πώς γίνεται η ιεράρχηση και με βάση ποιες προτεραιότητες επιλέγονται τα έργα που θα εκτελεστούν από την Δημοτική Αρχή. Τα έργα αυτά οφείλουν να υπακούουν σε ένα συνολικό σχεδιασμό ,που στόχο θα έχει μια συνολική ώθηση ανάπτυξης για τον Δήμο μας!
2. Για μια ακόμη χρονιά η Δημοτική Αρχή, υποβαθμίζοντας την όλη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης φέρνει προς ψήφιση ένα Τεχνικό Πρόγραμμα χωρίς να ρωτηθούν οι κάτοικοι της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας για να προτείνουν έργα για της περιοχές τους αποτελώντας μεγάλη υποβάθμιση των τοπικών κοινωνιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα.
Έτσι μάλλον ο κ. Κοιμήσης αντιλαμβάνεται τα ζητήματα της Δημοκρατίας… και πιθανόν να θεωρεί μη χρήσιμη την έκφραση γνώμης από τους πολίτες για σημαντικά θέματα , που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες! Άλλωστε, πριν λίγες μέρες στην ομιλία του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα τόνισε με απροκάλυπτο τρόπο ειρωνευόμενος τα τοπικά δημοψηφίσματα που εισηγείται η κυβέρνηση στη λειτουργία της Τοπικής αυτοδιοίκησης: «Δημοψήφισμα, λέει, για οποιοδήποτε θέμα οπουδήποτε. Εντάξει, θα το κάνουμε και αυτό… Να ψηφίζει ο οιοσδήποτε. Τι είναι αυτό δηλαδή, ψηφο-εκτόνωση του κοινού; Να έχει την ψευδαίσθηση ότι κάτι ψηφίζει;»

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι:
Βαγγέλης Τσούκας
Κώστας Μπεκατώρος
Αντρέας Μυλωνάς