Συγκινητική η συνδρομή των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού στους πληγέντες στο Ζευγαράκι [pics]

Σημαντική βοήθεια στους πληγέντες από την πλημμύρα στο Ζευγαράκι πρόσφερε 15μελής ομάδα Σαμαρειτών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που έφθασε χθες από την Πάτρα στο Ζευγαράκι μετά από αίτημα του Περιφερεικού Τμήματος του ΕΕΣ στο Αγρίνιο και πρωτοβουλία του προέδρου του Κ. Μπόκα.

Οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού πρόσφεραν νερό στους κατοίκους της περιοχής, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έσπευσαν να συνδράμουν στην απάντληση υδάτων μέσα από πλημμυρισμένα σπίτια καθώς επίσης και να βοηθήσουν στο καθαρισμό σπιτιών που “πνίγηκαν” στην λάσπη. Είναι χαρακτηριστική η βοήθεια που πρόσφεραν σε 80χρονη που μένει μόνη της και το σπίτι της “πνίγηκε” στη λάσπη δουλεύοντας με φτυάρια για να καθαρίσουν το σπίτι της.

Η συνδρομή των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού είναι μαζί με τη συνδρομή των ανδρών της Πυροσβεστικής ίσως η πλέον συγκινητική προσπάθεια για την ανακούφιση των πληγέντων, σε αντιδιαστολή με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις άλλες κρατικές υπηρεσίες η συνδρομή των οποίων χαρακτηρίζεται από έλλειψη συντονισμού.

View post on imgur.com