Μπρα-ντε-φέρ Σωτηρόπουλου – Τσιχριτζή για μια δικαστική απόφαση

Διαφορετική διάσταση παίρνουν σήμερα οι επερχόμενες εκλογές στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στις 10-11 Δεκεμβρίου, μέσα από τις ανακοινώσεις των δύο υποψηφίων προέδρων. Ο επικεφαλής της «Επιμελητηριακής Ανανέωσης» Γιώργος Σωτηρόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση 4ετούς φυλάκισης λόγω χρεών προς το Δημόσιο» σε βάρος του Π. Τσιχριτζή. Από τη μεριά του ο Π. Τσιχριτζής απαντώντας χαρακτηρίζει τις αναφορές Σωτηρόπουλου ως συκοφαντικές και προσβλητικές και ενημερώνει πως αύριο θα κοινοποιήσει δημόσια τον πίνακα χρεών του προς την Δ.Ο.Υ. Αγρινίου καθώς επίσης και το πάλλευκο -όπως λέει- ποινικό του μητρώο. Δηλώνει μάλιστα πως θα μηνύσει για δυσφήμηση τον ανθυποψήφιό του, αν δεν αποσύρει τις κατηγορίες του. Ωστόσο ο Γ. Σωτηρόπουλος ανταπαντώντας δηλώνει πως εμμένει στην αρχική του δήλωση.

Το ΑγρίνιοCulture.gr δημοσιεύει στη συνέχεια αυτούσιο το περιεχόμενο των ανακοινώσεων των δύο υποψηφίων προέδρων για το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας προς ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου ενόψει των Επιμελητηριακών Εκλογών. Το ΑγρίνιοCulture.gr φυσικά και δεν υιοθετεί το περιέχομενο των δύο αυτών ανακοινώσεων, αφού δεν έχει γνώση των περιστατικών με τα οποία αυτές καταπιάνονται.

Αναλυτικά:

Γ. Σωτηρόπουλος: Απευθύνομαι στον κ. Π. Τσιχριτζή για πρόσφατη σε βάρος του πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση λόγω χρεών προς το Δημόσιο.
Είναι σαφές πως η επόμενη μέρα των εκλογών στις 10 & 11 Δεκεμβρίου πρέπει να βρει ενωμένο τον επαγγελματικό και επιχειρηματικό κόσμο της Αιτωλοακαρνανίας αφού όλοι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Οι δυσκολίες είναι κοινές, η αγωνία της υπερφορολόγησης το ίδιο, οι υποχρεώσεις τρέχουν και όλοι μας μπορούμε να βρεθούμε σε δύσκολη θέση.
Εκεί, όμως, πρέπει να βρίσκουμε συμπαραστάτη το Επιμελητήριο με μια ηγεσία στιβαρή και συνεπή στις υποχρεώσεις της. Έχουμε πει επανειλημμένως ότι επιθυμούμε φως σε όλες τις διαδικασίες και θέλουμε ξεκάθαρες θέσεις απέναντι στην κοινωνία.
Περιήλθε σε γνώση μας ότι στον απερχόμενο πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Π. Τσιχριτζή, μετά από πρόσφατη δίκη που έγινε στο Αγρίνιο, επιβλήθηκε πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση 4ετούς φυλάκισης λόγω χρεών προς το Δημόσιο.
Σε κάθε περίπτωση, η κοινωνία επιθυμεί απάντηση για το αν μπορεί ένας πρόεδρος που βρίσκεται σε αντιδικία με το Δημόσιο(Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων) για χρέη να εκπροσωπεί τον επιχειρηματικό κόσμο στις διεκδικήσεις, τις σχέσεις και τις συναλλαγές του με το Δημόσιο.
Ομοίως αν μπορεί ένας πρόεδρος, έχοντας καταδικαστική απόφαση με αντίδικο το Δημόσιο και έχοντάς του επιβληθεί δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, να προωθήσει τις σύγχρονες πολιτικές για τον επαγγελματία, την φορολογική δικαιοσύνη και τελικά την ανάπτυξη που θα φέρει θέσεις εργασίας.
Η Επιμελητηριακή Ανανέωση θα υπηρετήσει τη διαφάνεια μέχρι τέλους.
……………………………………

Κε Σωτηρόπουλε,
Με την μορφή ψευδοερωτημάτων πριν λίγη ώρα αναρτήσατε σήμερα την 6-12-2017 στον προσωπικό σας λογαριασμό στο facebook και αποστείλατε ως Δελτίο Τύπου σε όλα τα ΜΜΕ, κάποιοι εκ των οποίων ήδη δημοσιοποίησαν, δηλώσεις σας συκοφαντικές και προσβλητικές για το πρόσωπό μου, οι οποίες πρόδηλα με στοχοποιούν και με συκοφαντούν.
Ήταν βεβαίως αναμενόμενο εκ μέρους σας μετά τις άστοχες ενέργειες του συνδυασμού σας, που αφορούσαν την προδικασία των υποψηφιοτήτων εκλεκτών μελών του Επιμελητηρίου μας να αναζητήσετε ένα επικοινωνιακό σωσίβιο.
Έκπληξη όμως ήταν , ότι καταφύγατε σε παράνομες ενέργειες. Δεν ήταν πλέον ούτε η αβελτηρία, ούτε η επιπολαιότητα, που θα μπορούσε κανείς να σας καταλογίσει.
Είναι ο δόλος και η μοχθηρία σας και το επίπεδο το οποίο επιλέξατε για να διεξάγετε τον προεκλογικό σας αγώνα, καθώς και η αλαζονεία σας να προσποιηθείτε τον δήθεν Ιαβέρη της Δ.Ο.Υ., φυσικά και δεν θα σας μιμηθούμε.
Όμως επί του παρόντος και προς απάντησή σας, σας ενημερώνω ότι αύριο θα κοινοποιήσω δημόσια τον πίνακα χρεών μου προς την Δ.Ο.Υ. Αγρινίου, από τον οποίο προκύπτουν οι ακριβείς οφειλές μου. Και αύριο βεβαίως θα καταθέσω αίτηση στην Εισαγγελία Αγρινίου, θα παραλάβω και θα κοινοποιήσω επίσης δημοσίως το πάλλευκο ποινικό μου μητρώο.
Επειδή όμως τα ψευδοερωτήματά σας συνιστούν συκοφαντικές δηλώσεις, που πλήττουν την τιμή και την υπόληψή μου, στοχεύετε δε εσείς προσωπικά στην περαιτέρω διάδοσή τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ΜΜΕ, με σκοπό να δημιουργηθούν σε βάρος μου εντυπώσεις αρνητικές, σας γνωστοποιώ ότι αν δεν τις αποσύρετε μέχρι αύριο το πρωί 7.12.2017 και δεν προβείτε σε ρητή και δημόσια συγνώμη τόσο στο πρόσωπό μου, αλλά και σε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου μας, θα ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου. Και θα σας μηνύσω για δυσφήμηση. Και θα σας καταγγείλω στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων για παράβαση των Ν. 3471/2006 και Ν. 3625/2007. Και με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων θα προστατέψω την τιμή και την υπόληψή μου.

Κε Σωτηρόπουλε,
Αυτή τη φορά δεν ήταν παραβίαση κάποιας εκλογικής νομοθεσίας, ούτε η άγνοια βασικών διατάξεων του Κώδικα περί ανωνύμων εταιρειών. Είναι η παραβίαση σημαντικότατων συνταγματικών μας δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το δικαίωμα στο επιχειρείν. Ναι, αυτό που προστατεύει προεχόντως το Επιμελητήριό μας….
Κε Σωτηρόπουλε,
Φθάνει. Ως εδώ λοιπόν.

Παναγιώτης Α. Τσιχριτζής
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας
και Επικεφαλής Συνδυασμού «ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ»

Γιώργος Σωτηρόπουλος: Εμμένω στην αρχική μου δήλωση κ. Τσιχριτζή. Προβείτε στις δέουσες ενέργειες και το ίδιο θα πράξω κι εγώ.

Κε Τσιχριτζή,
Εμμένω στην αρχική μου δήλωση και παρακαλώ να προβείτε σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια επιθυμείτε, δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι αύριο. Το ίδιο θα πράξω κι εγώ από την πλευρά μου.
Υ.Γ. Πράγματι, ως εδώ κ. Τσιχριτζή. Ως εδώ η αφ” υψηλού θεώρηση όλων μας. Ως εδώ η απαξίωση και η υπεροψία. Ως εδώ η δημιουργία αποσυνάγωγων στο Επιμελητήριο.
Το Επιμελητήριο δεν σας ανήκει.

Γιώργος Σωτηρόπουλος
Υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας