Το «κενό» του Μπεχαράνο

Ο Παναιτωλικός έχει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, με και χωρίς τον Βολιβιανό χαφ στο γήπεδο

Από την αρχή της σεζόν ο Παναιτωλικός ταλαιπωρείται από συνεχή προβλήματα, λόγω τραυματισμών ή τιμωρίας παικτών. Το Σάββατο κόντρα στον Ολυμπιακό θα απουσιάσει, μεταξύ άλλων, ο Ντάνι Μπεχαράνο που αποβλήθηκε – άδικα – στη Λαμία. Οι αριθμοί είναι «αποκαλυπτικοί», σε ότι φορά το πως λειτουργούν οι «κυανοκίτρινοι» με και χωρίς τον Βολιβιανό μέσο στη σύνθεσή τους.

Ας δούμε πρώτα το ανασταλτικό σκέλος. Μέχρι στιγμής ο 23χρονος χαφ μετρά 11 συμμετοχές και συνολικά 901 λεπτά μέσα στο γήπεδο. Σε αυτό το διάστημα τα «καναρίνια» έχουν δεχθεί 9 τέρματα, εκ των οποίων τα 2 ήταν με πέναλτι (από ΑΕΚ, Πανιώνιο). Ετσι κατά μέσο όρο η εστία τους παραβιάζεται κάθε 100 αγωνιστικά λεπτά. Στα άλλα 269’ που για διάφορους λόγους δεν έπαιξε, ο Παναιτωλικός δέχθηκε 7 γκολ (1 από ΠΑΟΚ, 1 από Κέρκυρα, 1 από Απόλλωνα, 3 από Ξάνθη και 1 από Λαμία). Ο αντίστοιχος μέσος όρος «πέφτει» στα 38,5’. Ετσι με τον διεθνή μέσο η εστία του Παναιτωλικού παραβιάζεται κάθε 100’ και χωρίς εκείνον κάθε 38,5’.

Πάμε και στο δημιουργικό. Τα 14 από τα 16 τέρματα των «κυανοκίτρινων» στη σεζόν σημειώθηκαν με εκείνον μέσα στις 4 γραμμές. Οχι γιατί είχε κάποια συμμετοχή, αλλά επειδή προφανώς «ρολάρει» καλύτερα ο άξονας με την παρουσία του. Αντίθετα στο διάστημα της απουσίας του η ομάδα βρήκε στόχο μόλις 2 φορές (με Πλατανιά και Απόλλωνα). Αν κάποιος κάνει τις σχετικές διαιρέσεις, θα δει πως με τον Μπεχαράνο στις 4 γραμμές ο Παναιτωλικός σκοράρει κάθε 64,3’ (14/901’), χωρίς εκείνον «χρειάζεται» 134,5΄(2/269’).

Τα παραπάνω αποτυπώνουν ανάγλυφα πως το κενό του φαντάζει αρκετά μεγάλο.

πηγή : gazzetta.gr