Μετά από 20 χρόνια το Κλειστό της Αερογέφυρας έγινε πραγματικότητα

Εγκαινιάστηκε σήμερα το επί σχεδόν 20 χρόνια “φάντασμα” Αερογέφυρας. Η “Οδύσσεια” για Κλειστό Γήπεδο στο Αγρίνιο έφτασε και τυπικά σήμερα στο τέλος της και πλέον το νέο γήπεδο θα αναβαθμίσει τις αθλητικές υποδομές στο Αγρίνιο δίνοντας τον απαιτούμενο χώρο σε πολλά αθλητικά σωματεία της πόλης που τώρα «στριμώχνουν» τις ώρες των προπονήσεών τους στο ΔΑΚ Αγρινίου.

Τα εγκαίνια έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, παρουσία του δημάρχου Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένου και Μ. Τριανταφύλλου, του Γ.Γ. Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας Παυσανία Παπαγεωργίου, του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Αγρινίου Δ. Τραπεζιώτη. Επίσης παρόντες ήταν αρκετοί εκπρόσωποι σωματείων, ενώ για τις ανάγκες των εγκαινίων υπήρξε και φιλικός αγώνας ανάμεσα στις ομάδες μπάσκετ της ΓΕΑ και της ΑΛΦΑ 93. Το τζάμπολ στον αγώνα δόθηκε μάλιστα από τον ίδιο τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Ο Γ. Βασιλειάδης στο σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε να μην ξαναζήσουμε τέτοιες “Οδύσσειες” και ο προγραμματισμός που θα γίνεται να είναι σοβαρός, ουσιαστικός και να λύνει προβλήματα. Αναφέρθηκε στη συνέχεια στη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Αγρινίου νωρίτερα και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση και στην δρομολογήση νέων παρεμβάσεων στα γήπεδα Λεπενού, Καινουρίου και το ταρτάν του ΔΑΚ Αγρινίου. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγρινίου χαρακτήρισε συγκινητική τη σημερινή μέρα για τους πολίτες του Αγρινίου. Ευχαρίστησε τον Γ. Βασιλειάδη για τη συνεργασία και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την γρηγοράδα του υφυπουργού σε επιλογές και συμφωνίες. “Οφειλώ ως δήμαρχος αυτής της πόλης να ζητήσω εγώ συγνώμη στους πολίτες για λογαριασμό της Πολιτείας που τόσα χρόνια περίμεναν” είπε στη συνέχεια και τόνισε ότι ο δήμος έχει ανάγκη από αθλητικές υποδομές και πως πλέον υπάρχει και η συνεργασία από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Το έργο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1998 (από το 1995 ήταν ενταγμένο σε πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού) και είχε «παγώσει» για 14 (!) σχεδόν χρόνια. Από το 2012 μέχρι σήμερα βρίσκονταν σε ένα αένο «σταμάτα – ξεκίνα» λόγω της υποχρηματοδότησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ενώ ουσιαστικά μεγάλο μέρος του έργου κατασκευάστηκε τα δυόμιση περίπου τελευταία χρόνια. Πρόκειται για ένα σύγχρονο Κλειστό γυμναστήριο, χωρητικότητας 500 ατόμων, με ξύλινο δάπεδο και αποδυτήρια για την φιλοξενία αθλητών. Η υλοποίηση του έργου θα αναβαθμίσει τις αθλητικές υποδομές στο Αγρίνιο, δίνοτας τον απαιτούμενο χώρο σε πολλά αθλητικά σωματεία της πόλης που τώρα «στοιβάζονται» στο ΔΑΚ Αγρινίου.

View post on imgur.com