Παρέμβαση Κωνσταντάρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα αντιπλημμυρικά έργα

O Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας παραβρέθηκε στην έκτακτη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, που έγινε στην Πάτρα την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 και είχε θέμα τις φυσικές καταστροφές οι οποίες έπληξαν την Αιτωλοακαρνανία. Ειδικότερα στην παρέμβασή του τόνισε την ανάγκη υλοποίησης και χρηματοδότησης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο Θέρμου όπως:
1} Άμεση συμβατοποίηση του έργου Θέρμου – Δρυμώνα – Νεροχώρι – Αργυρό Πηγάδι προϋπολογισμού 1.100.000 €.
2} Μελέτη – κατασκευή γέφυρας στη θέση «Μύλος» του δρόμου Αμβρακιά – Αργυρό Πηγάδι, καθώς και στον οικισμό Νεροσύρτη Τ.Κ. Χαλικίου.
3] Συζήτηση και λήψη απόφασης του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου για χρηματοδότηση του συνόλου της ορεινής οδοποιίας του δήμου, αφού με την κατασκευή των δρόμων θα θωρακιστεί και αντιπλημμυρικά ο ορεινός όγκος, δεδομένου ότι θα προβλεφθούν τάφροι απορροής, οχετοί, γέφυρες, τοιχία αντιστήριξης κ.α.
Την απόφαση αυτή ζήτησε ο Δήμαρχος να την λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου τον Ιανουάριο στην Πάτρα, όπου θα παραβρεθεί ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.
4} Απαλλαγή καταβολής διοδίων όσων χρησιμοποιούν την Ιόνια Οδό (τμήμα από Κουβαρά έως Μεσολόγγι), για το διάστημα που διαρκούν οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου στην «Κλεισούρα».
5} Άμεση χρηματοδότηση του καθέτου άξονα από Ιόνια Οδό προς Αγρίνιο και χρηματοδότηση του έργου του δρόμου Θέρμου – Αγρίνιου, ώστε να προκύψει ένας οδικός άξονας που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του νομού και του δήμου μας.
6} Σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου στην Αιτωλοακαρνανία για ουσιαστική και αποφασιστική αντιμετώπιση των θεμάτων του νομού, αναφορικά με την αντιπλημμυρική προστασία.
Τέλος ο δήμαρχος εξέφρασε τον δημόσιο έπαινο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην Αστυνομία και σε όλες τις υπηρεσίες, που συνέβαλαν να μην έχουμε απώλεια ανθρώπων.