Με “δώρα” από τον Παναιτωλικό πέρασε ο Ολυμπιακός από το Αγρίνιο

Την ήττα με 1-4 γνώρισε ο Παναιτωλικός από τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο. Η ομάδα του Αγρινίου πρόβαλλε απέναντι στον Ολυμπιακό αντίσταση κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη “πλήρωσε” τα επιπόλαια ατομικά λάθη παιχτών του που εκμεταλλεύτηκαν οι παίχτες του Ολυμπιακού.Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν, αλλά μέσα σε πέντε λεπτά «καθάρισαν» και έφτασαν σε σημαντικό -και εμφατικό- τρίποντο επί του Παναιτωλικού, 4-1.

Το σκορ για τους πρωταθλητές άνοιξε στο 6ο λεπτό, μετά από μια ωραία συνεργασία. Ο Μάριν βρήκε με έξοχη διαγώνια πάσα τον Φορτούνη που έκανε κάθετη κίνηση ανάμεσα σε Ρότσα – Τσοκάνη μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού και αφού κοντρόλαρε, νίκησε τον Κυριακίδη με ωραίο πλασέ για το 0-1. Αυτό ήταν το 5ο γκολ του Τρικαλινού χαφ στο πρωτάθλημα.Στα επόμενα δέκα λεπτά ο Ολυμπιακός παρέμεινε σε θέση επίθεσης και προσπάθησε να «καθαρίσει» το ματς με ένα δεύτερο γκολ, όμως δεν είχε τα τελειώματα που θα ήθελε. Στο 15′ ο Κυριακίδης μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Πάρντο, ενώ στις επόμενες δύο καλές φάσεις των Πειραιωτών, πρωταγωνιστές ήταν οι Φορτούνης και Ανσαριφάρντ. Στο 17′ οι δυο τους συνδυάστηκαν εκτός περιοχής όμως ο Μιχάι έκοψε τον Ιρανό, ενώ στο 20′ ο φορ των «ερυθρόλευκων» και πάλι είδε το σουτ του να κοντράρει σε σώμα αμυντικού, μετά από νέα πάσα του Φορτούνη.

ΠαναιτωλικόςΚάπου εκεί, από το 20λεπτο και μετά ο Παναιτωλικός άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, βελτίωσε τις αντιδράσεις του σε άμυνα και επίθεση και εκμεταλλευόμενος ένα από τα… άπειρα φετινά αμυντικά λάθη του Ολυμπιακού, βρήκε και την ισοφάριση. Πριν σημειωθεί αυτή μάλιστα, η ομάδα του Χάβου είχε «προειδοποιήσει» δις με Μοράρ και Ρόσα, με τον Προτό να σώζει το σουτ του πρώτου στο 23′, ενώ αυτό του δεύτερου κατέληξε αρκετά μέτρα άουτ. Το 1-1 ήρθε τελικά στη φάση του 27′, όταν ο Ρόσα έκανε μια σέντρα από τα αριστερά και ο Ένγκελς που δεν είχε καλή αντίδραση «κάρφωσε» τη μπάλα στη γωνία του Προτό με το κεφάλι, προσπαθώντας να διώξει.Ο Ολυμπιακός θέλησε να ανεβάσει και πάλι την απόδοσή του μετά από το γκολ του Παναιτωλικού, φτάνοντας σε τρεις καλές στιγμές για το 2-1. Η πρώτη στο 38′ όταν ο Καρίμ έκανε «τσαφ» από κοντά μετά από γύρισμα του Ομάρ, ένα λεπτό μετά με τον Μάριν να πλασάρει άουτ ύστερα από πάσα του Ανσαριφάρντ και τέλος στο 44′, με τον Ιρανό φορ να σουτάρει ψηλά άουτ στην αντεπίθεση μετά από ατομική προσπάθεια και πάσα του Φορτούνη.

Με τη βροχή να βάζει τον δικό της βαθμό δυσκολίας στο ματς και τον Οτζίτζα να παίρνει τη θέση του Πάρντο στον αγωνιστικό χώρο, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στο Αγρίνιο.Ο Λεμονής αποφάσισε να δώσει τις πλευρές επιθετικά στα μπακ του, να κρατήσει στην κουλούρα Ρομαό – Ταχτσίδη και τοποθετήσει τους Μάριν, Φορτούνη, Οτζίτζα στην πλάτη του Ανσαριφάρντ. Ο Χάβος διάβασε την πρόθεση αυτή του Ολυμπιακού, ζήτησε καλή κυκλοφορία της μπάλας και εκμετάλλευση των “αδυνατισμένων” άκρων των Πειραιωτών. Στο 57′ με καταπληκτική μεταβίβαση ο Οτζίτζα έβγαλε ολομόναχο και φάτσα με το γκολ τον Κούτρη, αλλά ο Κυριακίδης έσωσε την εστία του στο πλασέ του Ελληνοβραζιλιάνου μπακ.Η σκέψη του Ολυμπιακού στο παιχνίδι δικαιώθηκε στο 62′, όταν ο Ανσαριφάρντ πήρε την κάθετη του Οτζίτζα, “άδειασε” τον Μόρα και γύρισε στον Φορτούνη που πλάσαρε με το αριστερό για το 1-2 στο Αγρίνιο.Ο πολυμήχανος Ιρανός φορ πήρε μυρωδιά την πρόθεση του Μόρα τέσσερα λεπτά αργότερα, έκλεψε στο γύρισμα του Έλληνα στόπερ, πέρασε και τον Κυριακίδη πλασάροντας για το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση!Ο Χάβος ρίσκαρε με αλλαγές κάνοντας περισσότερο επιθετικό το σχήμα της ομάδας του, που στο 80′ μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς, αλλά αρχικά ο Προτό και εν συνεχεία η ρίζα της δεξιάς δοκού, στέρησαν το γκολ από τον Ρόζα σε ισάριθμες προσπάθειες του από τα δύο μέτρα!Ο Τζούρτζεβιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με καταπληκτική κεφαλιά – ψαράκι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για τον Ολυμπιακό, για το 1-4 στο Αγρίνιο, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιχάι, Μόρας, Μαρινάκης (67’ Κλέσιο), Τσοκάνης, Ρότσα, Μάρκος Πάουλο, Ρόσα, Ντίας, Μάζουρεκ, Μοράρ (74’ Μαρκόφσκι)
Στον πάγκο του Παναιτωλικού: Τσέναμο, Βασιλούδης, Γιαννιώτης, Ροντρίγκες, Μύγας
Ολυμπιακός: Προτό, Ομάρ, Κούτρης (69’ λόγω τραυματισμού Φιγκέιρας), Σισέ, Ένγκελς, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Πάρντο (46’ Οφόε), Μάριν, Ανσαριφάρντ (76’ Τζούρτζεβιτς)
Στον πάγκο του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Μποτία, Ζιλέ, Μάρτινς