Τελικά οι υγειονομικοί ξέχασαν(!), για την ακρίβεια έπαθαν αμνησία!

Το ΑγρίνιοCulture.gr σε σχέση με προηγούμενο δημοσίευμά του έλαβε και δημοσιεύει στη συνέχεια την ακόλουθη επιστολή από το γραφείο της βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Τριανταφύλλου μαζί με το υπόμνημα του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου και της Ένωσης των Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτ/νιας προς το Υπ. Υγείας (όπως επιβάλλει η δεοντολογία αυτά θα δύο δημοσιεύονται και στην επίμαχη ανάρτηση). Από το υπόμνημα αυτό προκύπτει πως δεν είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη που ξέχασε πως εργαζόμενοι και γιατροί έχουν κηρύξει το διοικητή persona non grata, αλλά παραδόξως οι ίδιοι οι υγειονομικοί… Προφανώς το ΑγρίνιοCulture.gr έκανε το λάθος να θεωρήσει περιττό να αναζητήσει το υπόμνημα των υγειονομικών προς το Υπουργείο Υγείας και να πάρει στα σοβαρά όσα έλεγαν στις κοινές τους ανακοινώσεις τους τελευταίους μήνες οι δύο υγειονομικοί φορείς του νοσοκομείου Αγρινίου καθώς επίσης και στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα τέλη Οκτωβρίου. Έτσι οδηγήθηκε στο λαθεμένο -όπως αποδεικνύεται- συμπέρασμα σχετικά με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο της βουλευτού Μαρίας Τριανταφύλλου. Τελικά η ανακοίνωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραφε την αλήθεια σχετικά με το υπόμνημα των υγειονομικών, χωρίς ουδεμία (ηθελεμένη ή αθέλητη) παράλειψη! Που να το φανταστεί όμως το ΑγρίνιοCulture.gr ότι οι υγειονομικοί -αυτοί που στην politically correct γλώσσα λέμε πως έβαλαν και βάζουν πλάτη για να κρατήσουν όρθιο το σύστημα υγείας- θα κολλούσαν την ασθένεια ορισμένων πολιτικών και τα λεγόμενά τους θα απείχαν τόσο από τις πράξεις τους… Οφείλουμε λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ στη βουλευτή Μαρία Τριανταφύλλου, που κάνοντάς μας γνώστες του υπομνήματος των υγειονομικών προς το Υπ. Υγείας, μας έδωσε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε ότι οι υγειονομικοί φορείς τις “μαγκιές” τους τις κάνουν μόνο ενώπιον των ΜΜΕ (μέσω ανακοινώσεων και συνεντεύξεων) και όταν έρχονται σε επαφή με τους αρμοδίους (είτε αυτό λέγεται Υπουργείο, είτε βουλευτής του νομού) παθαίνουν αμνησία…

Αναλυτικά η επιστολή της Μαρίας Τριανταφύλλου και το υπόμνημα των υγειονομικών:
Αγαπητό «ΑγρίνιοCulture» κατανοούμε και στηρίζουμε την επιλογή σας, να υπηρετήσετε την ελεύθερη άποψη, την κριτική, που στοχεύει τα κακώς κείμενα και δεν υποθάλπει προσωπικές, πολιτικές ή κομματικές επιδιώξεις.
Θα περιμέναμε λοιπόν, από πλευράς σας, τη χρήση του υπομνήματος, το οποίο επικαλεστήκατε στο άρθρο σας (11/12/2017) με τίτλο «Ξέχασε η Τριανταφύλλου πως εργαζόμενοι και γιατροί έχουν κηρύξει το διοικητή persona non grata».
Εσείς όμως ενημερώνετε τους αναγνώστες σας πως «…η βουλευτής κάτι ξέχασε στην ανακοίνωσή της… Ξέχασε να μας πει, ότι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγρινίου, αλλά και η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών στο υπόμνημά τους λένε, ότι, δεν μπορούν, να συνεργαστούν με το διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Δ. Μιχάλη. Η παράλειψη αυτή της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθόλου τυχαία….».
Είμαστε σίγουροι πως η έρευνά σας θα μπορούσε να είναι πληρέστερη και πιο χρήσιμη για τους αναγνώστες σας, αν είχατε φροντίσει, να αναζητήσετε και να διαβάσετε το υπόμνημα των εργαζομένων. Σε αυτό οι εργαζόμενοι, που είναι οι στυλοβάτες της δημόσιας υγείας με αίσθημα ευθύνης περιγράφουν τα προβλήματα του νοσοκομείου.
Στο βαθμό που δεν εμπιστεύεστε την περιγραφή, που γίνεται στο δελτίο τύπου, για τα όσα αναφέρει το υπόμνημα, που επιδόθηκε στον υπουργό αλλά και τη βουλευτή από τους εργαζόμενους, θα μπορούσατε να το αναζητήσετε.
Διαβάζοντας κάποιος το άρθρο σας είναι πλήρως κατανοητό, ότι βάζετε εμβόλιμα στο συγκεκριμένο υπόμνημα κάτι που δεν υπάρχει.
Επειδή και εμείς πιστεύουμε, ότι τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν, δίνοντας έμφαση στην αντικειμενική ενημέρωση, σας επισυνάπτουμε το υπόμνημα των εργαζομένων του Νοσοκομείο Αγρινίου για το οποίο κάνετε λόγο στο άρθρο σας και ελπίζουμε να το παραθέσετε δίπλα από το εν λόγω άρθρο, ώστε να στηρίξετε τα λεγόμενά σας σε αυτό το 5% των πληροφοριών, που διακινούνται παγκοσμίως και δεν είναι κατευθυνόμενες, όπως αναφέρετε στην ιστοσελίδα σας.

Υπόμνημα Εργ. Νοσ. Αγρινίου._jpegΥπόμνημα Εργ