Απεργιακή συγκέντρωση στο Αγρίνιο από το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ [pics]

φοιτητές«Ρολά» κατεβάζουν σήμερα Πέμπτη ο Ιδιωτικός και ο Δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση από το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ. Ενώ συμμετείχαν φοιτητές από τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου και εκπρόσωπός τους απηύθυνε χαιρετισμό παρουσιάζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές με σημαντικότερο πρόβλημα αυτό που ανέκυψε με τη διακοπή της σίτισή τους.

Από εκεί και πέρα οι ομιλίες που έγιναν από εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας επικεντρώθηκαν στα μέτρα που φέρνει ο νέος προϋπολογισμός καθώς και η τρίτη αξιολόγηση που «έχουν ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες». Της απεργιακής συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου.

Αναλυτικά τα αίτηματα του Εργατικού Κέντρου:
• Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
• Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
• Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
• Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
• Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
• Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
• Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

View post on imgur.com