“Δρω” Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία και τη «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού»

«Διαδρομής Φύσης και Πολιτισμού»

ΦΔΛΜ ΔιάζωμαΤην Παρασκευή 1/12/2017, στην πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, έγινε συνάντηση με αντικείμενο τη στήριξη της προσπάθειας υλοποίησης της «Διαδρομής Φύσης και Πολιτισμού» του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Η Διαδρομή αυτή έχει στόχο την οργανική σύνδεση αφενός των διάσπαρτων αρχαιολογικών θεάτρων και αφετέρου των σημαντικότερων σημείων φυσικού κάλλους του Νομού μας, ώστε να αναπτυχθεί και να προσφερθεί στο κοινό μια ενιαία τουριστική, πολιτιστική και φυσιολατρική διαδρομή.
Η πρόταση αναφέρεται στα αρχαία θέατρα Μακύνειας, Καλυδώνας, Νέας Πλευρώνας, Οινιαδών και Στράτου. Το εγχείρημα θα αφορά την υλοποίηση εργασιών προστασίας και αποκατάστασης των αρχαίων θεάτρων, τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών με σκοπό τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε αυτά και τη δημιουργία μικρών θεματικών μουσείων, σχετικών με τον φυσικό πλούτο του Νομού μας.
Η «Διαδρομή» αναμένεται να αποτελέσει ένα ισχυρό ‘εργαλείο’ για την ανάδειξη του πολιτιστικού και φυσικού κεφαλαίου της Αιτωλοακαρνανίας και να δημιουργήσει τη δυνατότητα για μια πρωτότυπη και μοναδική πολιτιστική-τουριστική εμπειρία, μέσα από την προβολή της τοπικής μας ταυτότητας προσδοκώντας επιπλέον να πολλαπλασιάσει τους επισκέπτες του Νομού μας, του οποίου η παρουσία στην τουριστική αγορά είναι πολύ περιορισμένη.
Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε την παρουσίαση του Προγράμματος: http://www.diazoma.gr/cultural-routes /πολιτιστική-διαδρομή-αιτωλοακαρνανί/
Οι εγκεκριμένες (από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) μελέτες αναστήλωσης των αρχαίων θεάτρων υλοποιήθηκαν από το Σωματείο «Διάζωμα», ενώ ο σχεδιασμός της διαδρομής έγινε από τον «Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου».
Στη συνάντηση της 1/12/17 παρουσιάστηκε στο κοινό η «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού» από τον συντονιστή του «Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου», κ. Γιάννη Σελιμά, και στη συνέχεια έλαβε χώρα τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του «Διαζώματος», κ. Σταύρο Μπένο.
Τέλος, οι παρευρισκόμενοι προχώρησαν στη σύσταση της ομάδας ¨Δρω¨ Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία για τη στήριξη και τη δυναμική προώθηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, αλλά και κάθε άλλης ουσιωδώς αναπτυξιακής πρότασης που θα βασίζεται στο ιστορικό, πολιτιστικό και φυσικό κεφάλαιο του Νομού μας.
Η πληροφόρηση για τις δράσεις της κίνησης θα γίνεται μέσω της ομάδας «Δρω, Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: www.facebook.com/groups/153325015436610/?ref=br_tf
Σύντομα θα ανακοινωθεί πρόσκληση σε συνάντηση (αρχές Ιανουαρίου) με όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες του Νομού.