Οι διεκδικήσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας

Ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιπροσωπεία της Ένωσης συμμετείχε στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ στην Αθήνα.
Από τον πρόεδρο της Ένωσης Αντώνιο Κωστάκη στο συμβούλιο τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:
• Kαταβολή έγκαιρα των δικαιούμενων δαπανών – οδοιπορικών στους συναδέλφους που αποσπώνται σε νησιά και τον Έβρο για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.
• Άμεση χορήγηση εφοδίων (μπουφάν – υφάσματα – κράνη).
• Ερώτημα για το αν εισπράττουν τα ταμεία τα προβλεπόμενα από τους αθλητικούς αγώνες και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
• Ερώτημα γιατί δεν προχωρά η χορήγηση κατασχεμένων οχημάτων στην ΕΛΑΣ καθότι υπάρχουν αρκετά αιτήματα.
Μετά το πέρας του Γενικού Συμβουλίου η αντιπροσωπεία της Ένωσης μας μετέβη στη Βουλή όπου συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του Σύριζα κ. Γεώργιο Βαρεμένο.
Από τον κ. Αντιπρόεδρο ζητήθηκε η συνδρομή του για τη σύντομη και χωρίς προσκόμματα συντόμευση της διαδικασίας χορήγησης κατασχεμένων διαφόρων οχημάτων από ΓΕ.Π.Α.Δ Δ.Ε.
Ακόμη ζητήθηκε να χορηγηθούν άμεσα τα τέσσερα οχήματα από το αρχηγείο προς την Δ.Α. Ακαρνανίας όπως αυτό έχει αποφασιστεί.
Ο κ. Βαρεμένος επικοινώνησε άμεσα τηλεφωνικά με την Υπουργό κ. Όλγα Γεροβασίληκαι τον Αρχηγό της ΕΛ.Α.Σ. ΑΝΤ/ΓΟ κ. Κων/νο Τσουβάλα για να ενημερωθεί και ζήτησε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Από την κ. ΥΠΟΥΡΓΟ και τον κ. Αρχηγό δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα προσπαθήσουν το συντομότερο δυνατό να ικανοποιηθούν τα σχετικά αιτήματά μας.
Στη συνέχεια στο Αρχηγείο της ΕΛ.Α.Σ. η αντιπροσωπεία της Ένωσής συναντήθηκε με τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Μάρκου θέτοντας τα εξής ζητήματα:
• Ενίσχυση με οχήματα και άλλα εφόδια (στολές για ομάδες ΔΙΑΣ – ΟΠΚΕ – μπουφάν)
• Παραμονή όσο το δυνατό περισσότερων αποσπασθέντων από την θερινή περίοδο και την χειμερινή περίοδο στο Α.Τ. Βόνιτσας καθότι δεν ενισχυθήκαμε στις συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2017.
• Σύσταση τμήματος τροχαίας Αυτοκινητοδρόμου Ιονίου Οδού για την καλύτερη και πληρέστερη αστυνόμευση της οδού.
• Σύσταση Α.Τ. Αερολιμένα Ακτίου Βόνιτσας καθώς σε ετήσια βάση οι πτήσεις και οι επιβάτες πολλαπλασιάζονται με αποτέλεσμα να προκύπτουν μεγάλες ανάγκες και προβλήματα που χρειάζονται άμεση λύση.
• Επικαιροποίηση μελέτης των τεχνικών υπηρεσιών για αναβάθμιση υπηρεσιών και ασφάλεια των κρατητηρίων του Τ.Μ. Αγρινίου.
Από τον Δ/ντή του Υπουργού ζητήθηκε υπόμνημα με όλα τα αιτήματά και έκανε γνωστό στους εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ότι στο μέτρο του δυνατού και τα πιο άμεσα θα υπάρξει αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του για την λύση τους.
Για θέματα στρατηγικής (όπως η ίδρυση νέων υπηρεσιών) θα πρέπει να υπάρξει επαφή με την φυσική ηγεσία.
Παράλληλα η Ένωσή Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας καταγγέλλει «για ακόμα μια φορά το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο που τέθηκε σε εφαρμογή με το νέο έτος και παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων για καμία μείωση μισθών είδαμε χαρτάκια μισθοδοσίας στα οποία ο μισθός είναι μειωμένος έως και διακόσια (200) €». Τονίζει παράλληλα πως «θα συνεχίσει τις επαφές της και τους αγώνες της για καλύτερες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων με τα καλύτερα και πληρέστερα εφόδια για το καλό όλων μας Αστυνομικών και Πολιτών.