Με πολλές αλλαγές ο Παναιτωλικός έχασε 1-0 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου έτσι κι αλλιώς είχε… εκδοθεί από το πρώτο ματς στο Αγρίνιο, όταν η ΑΕΚ είχε τον Παναιτωλικό κερδίσει με 4-0.Η πιστοποίηση στη σημερινή (9/1) ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Άλλωστε ο Παναιτωλικός είχε ακόμα και υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο, μετά την απομάκρυνση του Χάβου.

Η αλήθεια είναι πως παρά τις παραινέσεις, κυρίως του Χιμένεθ, για διάθεση και αντιμετώπιση σαν να μην έχει υπάρξει το σκορ του πρώτου αγώνα, οι ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων, περισσότερο είδαν το παιχνίδι σαν αγγαρεία. Κάτι που αποτυπώθηκε και από την εικόνα, ειδικά του πρώτου ημιχρόνου. Με φάσεις να υπάρχουν μόνο στο πρώτο και στο τελευταίο τέταρτο και ενδιάμεσα ένα μεγάλο αγωνιστικό κενό, χωρίς ρυθμό.Η ΑΕΚ έχασε ευκαιρίες για γκολ και στο 3 λεπτό με τον Κλωναρίδη να μην «νικάει» τον Κουσιάδη και με τον Βράνιες στο 4’ να μην σημαδεύει σωστά αλλά και με τον Γιακουμάκη στο 12’ που επίσης δεν σημάδεψε σωστά. Στη συνέχεια έγιναν λάθη επί λαθών εκατέρωθεν και ματς χωρίς ρυθμό. Μέχρι ο Γιακουμάκης στο 31’ με κεφαλιά να νικηθεί από τον Κυριακίδη και μέχρι ο Ντίας να εκμεταλλευτεί λάθος του Βράνιες, να βγει τετ α τετ και να υποχρεώσει τον Μπάρκα σε σπουδαία απόκρουση. Τότε το ματς απέκτησε μια… σπίθα. Αλλά χωρίς να έρθει γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα επίσης δεν ανέβηκε. Από κανέναν από τους δυο αντίπαλους. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία, την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά με ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ. Τελικά χρειάστηκε μια εξαιρετική συνεργασία στο 65’ από τον Μοράν, τον Μασούντ και με τελικό αποδέκτη τον Λόπες, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που ο Πορτογάλος μπακ σκόραρε. Και αυτό το γκολ όχι μόνο καθόρισε το αποτέλεσμα και τον νικητή, αλλά ήταν και ότι πιο αξιόλογο συνέβη μέχρι και το φινάλε του ματς.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Βράνιες (67’ Τζανετόπουλος), Λαμπρόπουλος, Γιαννούτσος, Γκάλο (81’ Γκάλο), Μοράν, Αίντάρεβιτς, Λόπες, Μασούντ (76’ Αραούχο), Γιακουμάκης, Κλωναρίδης
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μιχαηλίδης): Κουσιάδης (8’ Κυριακίδης), Περέιρα, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Γιαννιώτης, Μαρινάκης, Μπεχαράνο (46’ Μάρκος Πάουλο), Μπάουκε, Ρόσα (70’ Μοράρ), Βασιλούδης, Ντίας