Οριστική αποπομπή για το διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου

Η “παράταση” που έλαβε ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Δ. Μιχάλης τον περασμένο Οκτώβριο φαίνεται ότι έληξε και πλέον αποτελεί παρελθόν από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος!

Ο διοικητής Δ. Μιχάλης είχε αξιολογηθεί -στο πλαίσιο ευρύτερης αξιολόγησης που έλαβε χώρα για όλους τους διοικητές των νοσοκομείων και η οποία μάλιστα αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση- από την 6η ΥΠΕ με πολύ κακό βαθμό, ίσως το χειρότερο δυνατό… Ωστόσο μεσολάβησαν παρεμβάσεις τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την Αιτωλοακαρνανία, προκειμένου να δοθεί άλλου είδους λύση και έτσι ο Δ. Μιχάλης πήρε “παράταση”…

Η “παράταση” όμως έληξε και η αποπομπή του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίουρ είναι πια οριστική. Η πολύ κακή συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, τους εργαζόμενους αλλά και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Αγρινίου που σε ανακοίνωση τους τον χαρακτήριζαν ως “persona non grata”, καθώς επίσης το άσχημο κλίμα που επικράτησε τους τελευταίους μήνες από τις καταγγελίες για ιατρική αμέλεια σε περιστατικά θανάτων στο νοσοκομείο είναι ουσιαστικά τα κύρια αίτια της αποπομπής του Δ. Μιχάλη. Καθώς μια σειρά από ζητήματα διαχείρισης, όπως ήταν η πολυδάπανη ανακαίνιση που έγινε στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου καθώς και η χρησιμοποίηση δωρεάς προς το νοσοκομείο για τη δημιουργία σκιάστρου για τα αυτοκίνητα των διοικούντων εν μέσω πληθώρας ανοιχτών προβλημάτων στο νοσοκομείο. Ενέργειες που τελικά  δεν περάσαν ασυγχώρητες από τον ηγεσία του Υπ. Υγείας.

Τις τελευταίες ώρες ωστόσο διακινούνται πληροφορίες περί οικειοθελούς παραίτησης του Δ. Μιχάλη από το Νοσοκομείο, κάτι που όμως δεν φαίνεται να ισχύει, άσχετα αν ενδεχομένως για τυπικούς λόγους ζητείται η παραίτηση. Εξάλλου κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και το 2015, όταν η νέα τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει την παραίτηση του προηγούμενου διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου, παραίτηση που έγινε τελικά αποδεκτή λίγους μήνες αργότερα. Επί της ουσίας, όπως τότε έτσι και τώρα, πρόκειται περί αποπομπής.  Γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr  η πραγματικότητα είναι πως από το Υπουργείο Υγείας ζητήθηκε πρόσφατα από τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου αν συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν την αδυναμία συνεργασίας τους με τον διοικητή του Νοσοκομείου. Η απάντηση των εργαζομένων ήταν καταφατική, πράγμα που άνοιξε το δρόμο της οριστικής αποπομπής. Εξάλλου όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε από πλευράς διοίκησης  υπερβολική επικοινωνιακή διαχείριση για κάθε τι που συνέβαινε στο Νοσοκομείο, ακόμη για ζητήματα ήσσονος σημασίας, όπως η δωρεά κούνιας στο πρώτο παιδί που γεννήθηκε το 2018 από ιδιώτες, πράγμα που δεν θα είχε κανένα νόημα, αν ο διοικητής τελούσε υπό παραίτηση εξ’ ιδίας βουλήσεως.