Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο αναβάθμισης του βιολογικού Ναυπάκτου

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Δήμου Ναυπακτίας, της ΔΕΥΑΝ και της Εταιρίας – Κοινοπραξίας Σακελλάρης – Λιάρος ΑΤΕ η σύμβαση για το έργο αναβάθμισης του βιολογικού Ναυπάκτου με τίτλο: Έργο εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Ναυπάκτου ύψους 2.764.012,36€ πλέον ΦΠΑ.Με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθούν ολοκληρωμένα και λειτουργικά έργα επέκτασης εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων δυναμικότητας εξυπηρέτησης 40.000 κατοίκων. Στην προτεινόμενη επέκταση προβλέπεται να εξυπηρετηθούν οι περιοχές Λυγιά, Ξηροπηγάδου, Αντιρρίου και Πλατανίτη.

“Η ένταξη ενός απενταγμένου έργου ήταν μια πολύπλοκη – πολύπαθη διαδικασία που προέκυψε μετά από συνεχείς επαφές και διαβουλεύσεις με τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσιακούς παράγοντες. Χρηματοδοτικές δυσκολίες, αγκυλώσεις, καταγγελίες και δικαστικές διενέξεις ήταν μόνο κάποιες από τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Αποδείξαμε ότι όλα γίνονται «με άρωμα νομιμότητας» στο έργο του βιολογικού Ναυπάκτου, πετυχαίνοντας την ένταξη και χρηματοδότηση ενός σημαντικού αναπτυξιακού έργου για την Ναυπακτία” αναφέρεται σε ανακοίνωση του του δήμου Ναυπακτίας.

Ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο μετά από συντονισμένες προσπάθειες πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία για υλοποίηση αν και απεντάχθηκε δυο φορές. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος : «Συνεχίζουμε με όραμα και αποφασιστικότητα χωρίς να υποκύπτουμε σε πιέσεις και συμφέροντα».