Αυγενάκης: Η Κυβέρνηση να ακολουθήσει τη γραμμή του 2008 για το «Σκοπιανό»

Στο Αγρίνιο βρέθηκε σήμερα ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέδα ενημέρωσης.

Ο Λ. Αυγενάκης όπως ήταν φυσικό ξεκίνησε την τοποθέτησή του από το επίκαιρο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. “Η κυβέρνηση συνεχίζει να διαπραγματεύεται μυστικά ερήμην του ελληνικού λαού, των πολιτικών κομμάτων, την ίδια ώρα χιλιάδες Έλληνες διαδηλώνουν την ανησυχία, τον προβληματισμό τους και την αντίθεσή τους στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται ένα εθνικό ζήτημα αυτή η εξαιρετικά επικίνδυνη κυβέρνηση” εκτίμησε ο Λ.Αυγενάκης και πρόσθεσε πως η ΝΔ δεν μπορεί να δεχτεί τους χειρισμούς αυτούς και δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία -όπως είπε δεν έχει εκφράσει μία άποψη για το θέμα, δηλαδή “δεν υπάρχει μία ενιαία κυβερνητική θέση αλλά λειτουργούν σαν να είναι συνιστώσες”. “Είναι αλλιώς όταν μιλάς για λογαριασμό του κόμματος και αλλιώς όταν μιλάς για λογαριασμό της Ελλάδος. Δυστυχώς η χώρα μας αυτή την ώρα δεν έχει συγκεκριμένη ατζέντα-πλαίσιο που κινείται στη διαπραγμάτευση” είπε ο Λ. Αυγενάκης και ζήτησε η κυβέρνηση να μείνει στην γραμμή του βέτου του 2008 από τον τότε Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. “Σαν ΝΔ αναμένουμε τον κ. Τσίπρα να ενημερώσει την βουλή και κυρίως τον ελληνικό λαό. Δεν επιτρέπουμε στον κ. Τσίπρα να παίζει στα ζάρια ζητήματα όπως το Σκοπιανό” ανέφερε ο Γραμματέας της ΝΔ χαρακτηρίζοντας μάλιστα προσβλητικές τι πρόσφατες δηλώσεις Νίμιτς. Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι παράδοξο η ΝΔ να συσχετίζει το βέτο Καραμανλή το 2008 με βάση για τη διαπράγματευση μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό….

Σχετικά με τα οικονομικά θέματα σημείωσε πως “ο κ. Τσακαλώτος κάθε φορά παρουσιάζει να βγάζει κάτι σαν άσο από το μανίκι, αλλά αποδεικνύεται πως αυτό που έχει είναι αρνητικό για τον λαό. Το 2019 και το 2020 έρχεται επιπλέον μείωση του αφορολόγητου, ακολουθούν 5,1 δις μέτρα. Τέσσερα εκατομμύρια πολίτες χρωστούν 100 δις. και κάποιοι χαίρονται που βγαίνουμε από το 3ο μνημόνιο ,χωρίς να λένε ότι μπαίνουμε στο 4ο”. “Η ΝΔ έχει παρουσιάσει συγκεκριμένο πλαίσιο για την υγεία, την παιδεία και την ασφάλεια και άλλα θέματα όπως η μείωση της φορολογίας» ανέφερε ο Λ. Αυγενάκης.

Τέλος ο Γραμματέας της ΝΔ αναφέρθηκε στην επικείμενη έγκριση του νέου κανονισμού λειτουργίας των ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ τονίζοντας ότι σκοπός είναι τα μέλη να λάβουν πιο ουσιαστικό και δυναμικό ρόλο, να ασχολούνται πιο ενεργά με τοπικά ζητήματα και να δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν νέα στελέχη στην παράταξη.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τη συνέντευξη Τύπου του Λ. Αυγενάκη: