Μπροστά σε ένα θάνατο σίγουρα η συζήτηση θα αποκτούσε δικαστική χροιά…

Το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 58χρονου στις Παπαδάτες Μακρυνείας που καταπλακώθηκε από τη σιδερένια καγκελόπορτα του γηπέδου αποτέλεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου θέμα για ένταση. Εξάλλου αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τις πλημμύρες πήρε χαρακτήρα μαθήματος του Διοικητικού Δικαίου, αναμενόμενο ήταν η συζήτηση για ένα θάνατο να αποκτήσει δικαστική χροιά…

Ο σύμβουλος του συνδυασμού Μοσχολιού Νίκος Θεοδωρόπουλος ρώτησε τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκρίζη για την εξέλιξη της υπόθεσης με τον αντιδήμαρχο να απαντά πως η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και ως εκ τούτου δεν μπορεί να πει κάτι επί του τραγικού περιστατικού. Θύμισε ωστόσο πως η δημοτική αρχή έφερε τον κανονισμό λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, ο οποίος όπως είπε θελει να βάλει τάξη σε κάποια πράγματα. Τέλος διεκρίνισε πως ποτέ δεν είπε ότι όλα στο δήμο λειτουργούν σε άριστο επίπεδο και πως γίνεται συνεχώς να προσπάθεια για βελτίωση. Λίγο αργότερα στη συζήτηση παρενέβη και ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου για να πει πως η δημοτική αρχή “έτρεξε” να αδειοδοτήσει αθλητικές εγκαταστάσεις κάτι που δεν είναι γίνει ποτέ.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή Τώρα» Δ.Τραπεζιώτης έβαλε τα πράγματα σε άλλη διάσταση ρωτώντας τον αντιδήμαρχο Γκρίζη αν ο ίδιος -ανεξάρτητα από την εξέλιξη της προανάκρισης- αισθάνεται την ευθιξία να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και με ποιον τρόπο. «Είστε Εισαγγελέας, είστε Δικαστής, τι είστε; Δεν θα ακολουθήσω τον κατήφορο απάντησε ο Ν. Γκρίζης.