“Η μελέτη του Πάρκου θα έρθει μαζί με όλες τις εγκρίσεις”

Το θέμα της συζήτησης της μελέτης του Πάρκου έθεσε ο επικεφαλής της “Ανατροπής Τώρα” Δ. Τραπεζιώτης στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου.

Παπαναστασίου-ΤραπεζιώτηςΟ Δ. Τραπεζιώτης επικαλέστηκε έγγραφο του Δασαρχείου Αγρινίου από το περασμένο καλοκαίρι που διαπιστώνει -σύμφωνα με τον ίδιο- αντιρρήσεις και ελλείψεις στη μελέτη του Πάρκου. Ο Δ. Τραπεζιώτης επανέλαβε πως είναι απαράδεκτο να μην έχει συζητηθεί τόσο καιρό το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Αξίζει να σημειωθεί πως για μία ακόμη φορά αναφέρθηκε στην διαδικασία ανάθεσης της διαχειριστικής μελέτης του Πάρκου, ενώ υπογράμμισε πως η μελέτη αυτή θα μπορούσε να είχε γίνει από το προσωπικό του δήμου Αγρινίου. Μάλιστα ο Δ. Τραπεζιώτης κατηγόρησε τον δήμαρχο πως συκοφαντεί την αντιπολίτευση λέγοντας ότι δεν θέλει να προχωρήσει η ανάπλαση του Πάρκου.

Ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου απάντησε στη συνέχεια πως όταν έρθει η μελέτη στο δημοτικό συμβούλιο θα έχει όλες τις εγκρίσεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Και εξήγησε πως το θέμα της μελέτης δεν έχει έρθει στο δημοτικό συμβούλιο γιατί πάντα οι υπηρεσίες ζητούν επιπλέον στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως το Δασαρχείο ζητούσε τη μελέτη των ηλεκτρομηχανολογικών για το φωτισμό που έγινε από τις υπηρεσίες του δήμου, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως η καθυστέρηση στην έγκριση της διαχειριστικής μελέτης αφορά το χρόνο που απαιτήθηκε, ώστε να ολοκληρωθούν από το δήμο Αγρινίου οι απαιτούμενες συμπληρωματικές μελέτες. Τέλος ο δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε στην ανοιχτή διαδικασία διαβούλευσης για τη μελέτη που ακολουθήθηκε από το δήμο Αγρινίου.