Με μεγάλη συμμετοχή ο χορός του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ

Η μεγάλη συμμετοχή, ο ενθουσιασμός και το αμείωτο κέφι, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του ετήσιου μεγάλου χορού που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ) το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 σε αίθουσα της πόλης.
Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Έφορος του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ κος Δημοσθένης Καπώνης, ο όποιος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου που παράγεται στον Όμιλο ενώ παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του.
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Αγρινίου κου Γ. Παπαναστασίου, του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Αιτ/νιας κου Γ. Βαρεμένου, του Προέδρου της ΓΕΑ κου Χ. Θετάκη και του Προέδρου του Συλλόγου Δρυοπίδας Κύθνου κου Π. Ηλιού.
Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπευτικό χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπίδας Κύθνου, ο όποιος νωρίτερα το μεσημέρι επισημοποίησε την αδελφοποίηση του με τον Λαογραφικό Όμιλο της ΓΕΑ στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου. (Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση).
Η εκδήλωση άρχισε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών της πατρίδας μας από τα παιδικά τμήματα του Ομίλου, τα οποία επιδεικνύοντας μια θαυμαστή τεχνική αλλά και μια σοβαρότητα στις κινήσεις, απέσπασαν το πιο ζεστό και διαρκές χειροκρότημα της βραδιάς.
Ακολούθησαν αντιπροσωπευτικά τμήματα ενηλίκων, τα οποία μέσα από την ιδιαίτερη χορευτική παιδεία που διαθέτουν πιστοποίησαν για μια φορά ακόμη τη σημαντική δουλειά που συντελείται σε καθημερινή βάση στις εκπαιδευτικές δομές του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ.
Στη συνέχεια το νεανικό χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπίδας Κύθνου με τις παραδοσιακές στολές του νησιού, μάγεψε κυριολεκτικά τους παρευρισκομένους με την δεξιοτεχνία του και τον παλμό του, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η κοπή της πίτας.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς από όλα τα μέρη της χώρας μας με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων και κάτω από τους ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας του Ηλία Πλαστήρα αλλά και αυτής του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπίδας Κύθνου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Να σημειωθεί ότι μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου, ο Αντιπροέδρος της Βουλής και Βουλευτής Αιτωλ/νιας κ. Γ. Βαρεμένος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Β. Φωτάκης και ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ Χ. Γκούντας.
Ο Εφορος του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ, κ. Δημοσθένης Καπώνης, για τη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους παρευρέθησαν η βοήθησαν για την επιτυχία της και ιδιαίτερα τις χορεύτριες – χορευτές του Ομίλου με τις οικογένειες τους, καθώς επίσης τους χοροδιδάσκαλους του Ομίλου κ. Γιώργο Τσελίκα και κα Ασπασία Κρικώνη.
Επίσης, ιδιαίτερα ευχαριστεί, τους επιχειρηματίες του Αγρινίου (όπως αυτοί καταγράφηκαν στο επίσημο έντυπο της εκδήλωσης) οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ομίλου προκειμένου να συγκεντρωθεί ένας μεγάλος αριθμός δώρων που στη συνέχεια υποστήριξε τη λαχειοφόρο αγορά.
Τέλος, ευχαριστεί τα μέλη της ομάδας του Ομίλου κα Μαρίκα Κοντούλη και Αγγελική Κουτσούκη , το προσωπικό της ΓΕΑ, καθώς και τα ΜΜΕ της Πόλης για την δημοσιοποίηση και την προβολή της εκδήλωσης.

View post on imgur.com