Όρθιος στη Λεωφόρο ο Παναιτωλικός – “Λευκή” ισοπαλία

Την ισοπαλία απέσπασε ο Παναιτωλικός από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Η ομάδα του Αγρινίου που είχε και δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο με τον Μοράρ στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας καλή αμυντική λειτουργία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έχασε δύο τουλάχιστον κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Αμφότερες οι ομάδες έριξαν βάρος στην ανασταλτική τους λειτουργία και προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να χτίζουν το παιχνίδι τους από την άμυνα και να κυκλοφορήσουν ορθολογικά τη μπάλα. Πλην όμως ο μεν Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή αλλά είχε σαφές έλλειμμα ποιότητας μεσοεπιθετικά για να δημιουργήσει ρήγματα, ο δε Παναιτωλικός δυσκολεύονταν να φτάσει στο επιθετικό του τρίτο.Παρά ταύτα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απώλεσαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, καθώς η αριστοτεχνική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μόραρ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου στο 16’. Ενα λεπτό αργότερα ο Λουντ απείλησε με ατομική ενέργεια αλλά του σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ, ενώ στο 24’ οι «πράσινοι» ισοφάρισαν τις κραυγαλέες ευκαιρίες, με τον Δώνη να κλέβει τη μπάλα και να βγαίνει τετ α τετ μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ που επιχείρησε προ του Κυριακίδη κόντραρε πάνω στον Μιχάι και πέρασε δίπλα απ΄ το δεξί κάθετο δοκάρι.Στο 34’ από εκτέλεση κόρνερ του Χατζηγιοβάνη ο Αλτμαν πήρε την κεφαλιά εν μέσω σπρωξιμάτων, η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ, ενώ στο 40’ η επικίνδυνη φαλτσαριστή σέντρα του Τσοκάνη πέρασε απ’ όλους και κατέληξε άουτ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, με μία μεγάλη ευκαιρία για κάθε ομάδα και με κακό θέαμα.

Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε σε αρκετά μεγάλο βαθμό στο δεύτερο μέρος, στο οποίο καταγράφηκαν ορισμένες κλασικές ευκαιρίες, κυρίως για τον Παναιτωλικό. Οι Αγρινιώτες έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις, όμως βρήκαν απέναντί τους τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού απέκρουσε την κεφαλιά του Κλέσιο από την μικρή περιοχή (59’), ενώ έκανε σπουδαία διπλή επέμβαση σε σουτ του Ντίας και εν συνεχεία του Μαρινάκη στο 62’. Στο 70’ ο Γιόχανσον ήταν αυτός που έσωσε τον Παναθηναϊκό με προβολή σε σουτ του Μοράρ από το ύψος του πέναλτι. Όσο για τους Πράσινους, είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δημιούργησαν ελάχιστες φάσεις. Ο Χατζηγιοβάνης είχε ένα καλό σουτ που έφυγε λίγο έξω στο 54’, ενώ στο 89’ το Τριφύλλι είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του. Ο Μυστακίδης έπιασε φανταστικό γυριστό σουτ και ο Κυριακίδης απομάκρυνε ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κάτσε, Δώνης, Λούντ, Κουρμπέλης (46′ Μυστακίδης), Άλτμαν (78′ Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (71′ Κουλιμπαλί).
Στον πάγκο έμειναν: Διούδης, Αυλωνίτης, Ευαγγέλου, Πίσπας.
Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Περέιρα, Ρόσα (90’+4′ Νταλακούρας), Κλέσιο (78′ Μπαρμπόσα), Ντίας, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Βασιλούδης (88′ Χαντάκιας), Μιχάι, Μοράρ.
Στον πάγκο έμειναν: Σταματόπουλος, Μύγας, Βακράκος, Σοάρες.