Στο Πλατυγιάλι ο Παπαδημήτριου – Αποκάλυψε αμερικανικό ενδιαφέρον για logistics και βιοκαύσιμα

Το λιμάνι του Πλατυγιαλίου επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, με αφορμή την παρουσία του στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Δυτικής Ελλάδος, που ξεκινά αύριο στην Πάτρα.

Ο Δ. Παπαδημητρίου αποκάλυψε το ενδιαφέρον αμερικανών επενδυτών για το λιμάνι του Πλατυγιαλιού, που ως γνωστόν σήμερα ανήκει στις τράπεζες Αlpha Bank και Πειραιώς. Μάλιστα ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης σε σύσκεψη που είχε με τη δημοτική αρχή Ξηρομέρου, εκπροσώπους της διαχειρίστριας εταιρείας του λιμανιού και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τριανταφύλλου ανέφερε πως τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει τρεις επισκέψεις αμερικανών επενδυτών στο Πλατυγιάλι, που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν logistics αλλά και μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειες με βιοκαύσιμα. Μάλιστα ο Δ. Παπαδημητρίου ανέφερε πως το ενδιαφέρον των επενδυτών αφορά και εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής του Πλατυγιαλιού, εκτός από το λιμάνι και τη ΝΑΒΙΠΕ. Από την πλευρά του δήμου Ξηρομέρου και του δημάρχου Ερ. Γαλούνη τέθηκε το θέμα της ολοκλήρωσης της σύνδεσης του λιμανιού με την Ιόνια Οδό, που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη του λιμανιού.

Βεβαίως αν το ενδιαφέρον αυτό προχωρήσει, κανείς δεν είναι σε θέση να το γνωρίζει… Εξάλλου δεν επιβεβαιώνονται τυχόν διαπραγματεύσεις των επενδυτών με τις ιδιοκτήτριες του λιμανιού τράπεζες. Ωστόσο κάθε περίπτωση από τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες του λιμανιού είναι οι τράπεζες, τα πράγματα και για το Πλατυγιάλι γίνονται έως ένα βαθμό συγκεκριμένα μέσα από τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών. Σε αυτά με ορίζοντα το 2020 προβλέπεται μεταξύ άλλων αποεπένδυση από μη τραπεζικές δραστηριότητες. Τέτοια περίπτωση είναι και το λιμάνι του Πλατυγιαλιού. Μοιραία λοιπόν -αργά ή γρήγορα- θα έρθει και η σειρά του λιμανιού στο Πλατυγιάλι.