Ένα “υπουργικό” γραφείο στο Νοσοκομείο Αγρινίου

γραφείοΟ διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου έφυγε και έτσι οι πόρτες άνοιξαν στο -καλά προφυλαγμένο μέχρι πρόσφατα- γραφείο υπουργικών προδιαγραφών, που διαμορφώθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου με τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών. Το ΑγρίνιοCulture.gr παρουσιάζει ένα μικρό μέρος από το προσφάτως ανακαινισμένο γραφείο του -παυθέντος πια- Δ. Μιχάλη στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

γραφείοΌπως είχε αποκαλύψει το ΑγρίνιοCulture.gr από το περασμένο Αύγουστο σε μία εποχή, στα τέλη του 2016, που ήταν αμφίβολο αν δίνονταν στο νοσοκομείο το 10% της προβλεπόμενης χρηματοδότησης (αρχικά η 6η ΥΠΕ είχε αρνηθεί, αλλά τελικά δόθηκε), αποφασίστηκε η προκλητική δαπάνη ποσού της τάξης των 10.000 ευρώ για την αναδιαρρύθμιση και την επίπλωση με καινούργια έπιπλα του γραφείου του διοικητή του Νοσοκομείου! Συγκεκριμένα αγοράστηκαν ένα διευθυντικό γραφείο, τρία δερμάτινα καθίσματα, δύο δερμάτινοι καναπέδες (ένας 3θεσιος και ένας 2θεσιος), τρεις βιβλιοθήκες, δύο συρταροθήκες, δύο τραπεζάκια αναμονής, ένα ακόμη γραφείο βοηθητικό και μία τηλεόραση. Ενώ παράλληλα έγιναν εργασίες διαρρύθμισης στο γραφείο του διοικητή, που μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο και πλέον καταλαμβάνει δύο γραφεία, με τη διάνοιξη στο ενδιάμεσο τοιχίο των δύο γραφείων και την τοποθέτηση υαλοτοιχείου.

γραφείοΟι αποκαλύψεις αυτές είχαν θορυβήσει το Υπ. Υγείας και την 6ηΥΠΕ και συνδυασμό με άλλα προβλήματα του Νοσοκομείου, καθώς και τις τεταμένες σχέσεις του Δ. Μιχάλη με το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών αποτέλεσαν το κερασάκι στην τούρτα, ώστε να εξωθηθεί στην “έξοδο” ο Δ. Μιχάλης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων σε συνέντευξη τύπου που είχαν παραχωρήσει είχαν σχολιάσει πως «είναι τόσο εξοργιστικά προκλητικό που μας αφοπλίζει ακόμη και να το στηλιτεύσουμε. Είναι τόσο εξόφθαλμη αυτή η κίνηση που κάνει αντιληπτό από τον οποιοδήποτε το τι προτεραιότητες έχει κάποιος άνθρωπος, πόσο μάλλον ένας άνθρωπος που έχει υπό την ευθύνη του ουσιαστικά δυο νοσοκομεία».

νοσοκομείο Αγρινίου“Κληρονομιά” γραφείο και στέγαστρο…
Το υπουργικών προδιαγραφών γραφείο μαζί με τη μετατροπή χρηματικής δωρεάς προς το Νοσοκομείο σε στεγάστρο αποκλειστικά για τα αυτοκίνητα του διοικητή και των διευθυντών του Νοσοκομείου Αγρινίου είναι και τα μόνα που μένουν πίσω ως “κληρονομιά” της διοίκησης Μιχάλη… Και φυσικά η ακόμη πιο προκλητική δικαιολογία πως τα έπιπλα που υπήρχαν στο γραφείο του διοικητή «έπρεπε»… να δοθούν στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας και τη Νοσηλευτική Σχολή και «έπρεπε»… να αγοραστούν καινούργια έπιπλα για το γραφείο του διοικητή…! Γιατί προφανώς μόνο ένας διοικητής “δικαιούται” καινούργια έπιπλα…