Καλώς τα παιδιά, 3-0: Παναιτωλικός – Πλατανιάς

Το χρέος του έκανε σήμερα στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός επικρατώντας με 3-0 του ουραγού της βαθμολογίας Πλατανιά. Με σκόρερ δις τον Ρόσα που πέτυχε δύο γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο, και τον Τσοκάνη που έκανε στις αρχές του β ημιχρόνου το 2-0, ο Παναιτωλικός πέρασε ένα ήσυχο απόγευμα στο Αγρίνιο, κατακτώντας εύκολα τους τρεις βαθμούς. Με το τρίποντο αυτό η ομάδα του Δέλλα, έφτασε τους 23 βαθμούς και ουσιαστικά “κλείδωσε” την παραμονή της στην κατηγορία, με τους Κρητικούς να οδεύουν ολοταχώς για τη Football League.

Οι Αγρινιώτες, ευτύχησαν από νωρίς να ανοίξουν το σκορ, καθώς μόλις στο 7′ ο Ρόσα με ωραίο σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Κλιάϊτς και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Κάπου εκεί όλα τα σχέδια του Γιάννη Χατζηνικολάου, ανατράπηκαν με τους φιλοξενούμενους να αναγκάζονται να βγουν στην επίθεση για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Παρόλα αυτά και πάλι ο Παναιτωλικός ήταν που έφτασε πιο κοντά στο 2-0 με τον Ρόσα και πάλι να είναι αυτός που έχασε την ευκαιρία. Ο Πλατανιάς στη δική του καλή στιγμή στο παιχνίδι, στο 29. στάθηκε άτυχος, καθώς αρχικά ο Τσοκάνης λίγο έλειψε άθελά του να σκοράρει στην εστία της ομάδας του, με τον Κυριακίδη να αποκρούει εντυπωσιακά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Δημούτσος, με εξ’ επαής σουτ δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με τον Τσοκάνη αυτή τη φορά να βάζει σωτήρια την προβολή σώζοντας την εστία του.

Στο δεύτερο μέρος τα δεδομένα δεν ήταν διαφορετικά. Ο Παναιτωλικός κυριάρχησε, δίχως να έχει βέβαια τις πολλές ευκαιρίες, αλλά κατάφερε να κόψει νωρίς τον… βήχα του Πλατανιά. Μπορεί η σόλο προσπάθεια του Γουίλιαν στο 51’ που δεν μπόρεσε να… εκτελέσει τον Κλάγιτς, που αμέσως μετά είπε «όχι» στον Κλέσιο, αλλά δεν υπήρξε απάντηση στο 57ο λεπτό. Έπειτα από σέντρα του Μαρινάκη από τα δεξιά, ο Τσοκάνης με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε και καθάρισε ουσιαστικά το παιχνίδι… Το… κερασάκι στην τούρτα της αναμέτρησης, έβαλε ο εκπληκτικός Κλέσιο, με ένα απίθανο γκολ στο 87′, με τον Βραζιλιάνο με δυνατό σουτ να σημαδεύει το παραθυράκι της εστίας του Κλιάϊτς, που δεν μπορούσε να έχει απάντηση.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Ροντρίγκες (70′ Χαντάκιας), Τσοκάνης, Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Ρόσα, Κλέσιο (58′ Μάζουρεκ), Ντίας, Γουίλιαν (82′ Βασιλούδης).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλάγιτς, Πλιάτσικας (46′ Πετρόπουλος), Ντικαμονά (88′ Στάμου), Καρυπίδης, Κοροβέσης (67′ Κασαλίτσα), Αγγελόπουλος, Μάλσα, Νίλι, Ενσικουλού, Δημούτσος, Στάθης.