Το έξτρα… κίνητρο του Ρόσα

Ακόμη μία… παράσταση προσέθεσε ο Φάρλεϊ Ρόσα στο ενεργητικό του και πλέον, ο Βραζιλιάνος χαφ φαίνεται πως σουτάρει με… μοιρογνωμόνιο. Κάτι που το έδειξε εκ νέου στο 3-0 του Παναιτωλικού επί του Πλατανιά. Ο 24χρονος άνοιξε και έκλεισε το σκορ με 2 πανέμορφα σουτ, το ένα καλύτερο από τα άλλα, όταν και έστειλε την μπάλα… συστημένη στα δίχτυα του Κλάγιτς. Τυχαίο; Μπα…. Φέτος το έχει κάνει πολλές φορές.

ΡόσαΠλέον ο Λατινοαμερικάνος ωριμάζει. Ηρθε πέρσι στο Αγρίνιο παιδί και σταδιακά γίνεται άνδρας. Μετά την πρώτη του, αναγνωριστική χρονιά, στην τρέχουσα σεζόν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και είναι εκ των ηγετών της ομάδας του. Ζητά μπάλα, οργανώνει και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Και μάλιστα με μεγάλη δημιουργική και εκτελεστική συνεισφορά.

Ηδη καταγράφεται πως με τον Α ή Β τρόπο συμμετείχε στα 8 από τα 23 «κυανοκίτρινα» τέρματα, καθώς βρήκε στόχο 6 φορές, ενώ στα ματς με Ατρόμητο (2-2) και Παναθηναϊκό (2-0), έδωσε από μία ασίστ. Μάλιστα ο νεαρός σημείωσε όλα τα γκολ του με σουτ στο όριο της μεγάλες περιοχής, ενώ ορισμένα (όπως π.χ. στο Περιστέρι), ήταν αρκετά έξω από αυτό. Δείγμα ότι όχι μόνο εμπιστεύεται τα πόδια του, αλλά έχει κάθε λόγο ώστε να το πράττει. ΡόσαΠαράλληλα παρουσιάζει… γκάμα στις εκτελέσεις του. Δηλαδή δεν αρέσκεται μόνο σε κατά το κοινός λεγόμενο «οβίδες», αλλά αρκετές φορές βάζει και… τέχνη. Οπως παρατηρήθηκε την Κυριακή στη φάση του 87’, όπου με κάτι σαν λόμπα η μπάλα πρώτα «έσκασε» στο αντίπαλο οριζόντιο δοκάρι και μετά κατέληξε στο βάθος της αντίπαλης εστίας. Αρκετά θρήσκος, αφιέρωσε και την επιτυχία της Κυριακής στον Θεό, δείχνοντας το σχετικό μήνυμα κάτω από τη φανέλα του. «Ανήκω στον Ιησού», γράφει χαρακτηριστικά η μπλούζα που φορά.

Στην αναμέτρηση με τους Κρητικούς όμως, υπήρχε για εκείνον ένας έξτρα λόγος. Την Δευτέρα είχε γενέθλια η κοπέλα του Ραριάνε, η «πριγκίπισσα» του, όπως την αποκαλεί. «Ζήτησα από τον Θεό ένα γκολ για να της το αφιερώσω», είπε ο ίδιος. «Το ένα είναι αφιερωμένο σε εκείνη και το άλλο στο μεγαλείο του Θεού», σχολίασε με έμφαση χαμογελαστός. Η σύντροφός του αυτό το διάστημα δεν βρίσκεται στην Ελλάδα, όμως μέσω διαδικτύου είδε και έμαθε για τα κατορθώματά του.

πηγή : gazzetta.gr