Ακόμα δεν την ίδρυσε, την υπερασπίζεται ο Γαβρόγλου τη Νομική της Πάτρας

Στην Αθήνα οι νέοι δικηγόροι, αν έχουν δουλειά, δουλεύουν ως επί το πλείστον σε εισπρακτικές εταιρείες και παίρνουν πάνω – κάτω 700άρι για να απαντούν στα τηλέφωνα στους δανειολήπτες… Παρ΄όλα αυτά η Κυβέρνηση μας είπε στο Περιφερειακό Συνέδριο πως σκέφτεται να ιδρύσει Νομική Σχολή, την τέταρτη της χώρας, στην Πάτρα. Και θα την ιδρύσει, αν προλάβει και δεν υπάρξει κάποιο “εκλογικό ατύχημα”. Γιατι, βγαίνει ο Γαβρόγλου με συνέντευξη στο ΑΠΕ να υπεραπιστεί τη Νομική Σχολή της Πάτρας, κι ας μην την έχει ιδρύσει ακόμη…

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, εξέφρασε την αισιοδοξία, ότι η ίδρυση τέταρτης νομικής σχολής, θα αποσυμφορήσει τα αμφιθέατρα των εν λειτουργία νομικών σχολών, εξηγώντας, παράλληλα, ότι ο αριθμός των εισακτέων στις σχολές δεν θα αυξηθεί συνολικά. “Δεν πρόκειται να αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων στις Νομικές, ακόμη κι όταν φτάσουμε στο σημείο να ιδρύσουμε τη νέα Νομική Σχολή. Θα μοιραστεί ο αριθμός των εισακτέων αντί για τις τρεις, στις τέσσερις Νομικές και με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να αποσυμφορήσουμε τις τρεις Νομικές Σχολές που υπάρχουν σήμερα, οι οποίες λόγω της αυξημένης ζήτησης έχουν μεγάλο αριθμό εισακτέων η καθεμιά. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε και όχι να αυξήσουμε τον αριθμό των πτυχιούχων της Νομικής” είπε χαρακτηριστικά. Αλλά αμέσως μετά αυτοαναιρέθηκε άθελά του… “Το ίδιο έχουμε κάνει με τους Μηχανικούς, με το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Υπάρχουν σχολές μεγάλης ζήτησης. Η μεγάλη ζήτηση έχει δύο αρνητικά: πρώτον, η Πολιτεία κάτω από πιέσεις αυξάνει σταδιακά τον αριθμό εισακτέων. Και ταυτοχρόνως επειδή είναι λίγες αυτές οι σχολές, έχεις πολύ μεγάλο αριθμό σε σχέση και με τις υποδομές και με το προσωπικό. Το να υπάρχει, λοιπόν, η δυνατότητα να αποσυμφορηθούν αυτά τα τμήματα, μόνο καλό μπορεί να προσφέρει” δήλωσε ο Υπουργός.

Ποιος μας εγγυάται λοιπόν ότι ο επόμενος Υπουργός ή η επόμενη Κυβέρνηση θα αντισταθούν στις πιέσεις για αύξηση των εισακτέων; Κι αν το πρόβλημα με αυτού του τύπου τις σχολές είναι η έλλειψη προσωπικού και υποδομών, πως το λύνεις ιδρύοντας κάπου αλλού μία ακόμη Νομική Σχολή; Αν την τέταρτη Νομική την ιδρύσεις στην Πάτρα ή στην Κρήτη, δεν θα χρειαστείς υποδομές και προσωπικό; Όπως καταλαβαίνετε η απόφαση είναι ειλημμένη και ο Υπουργός την υπερασπίζεται. Είναι σαφές λοιπόν πως εκεί που θέλουν, είτε αυτό λέγεται Πάτρα, είτε Κρήτη, πάνε και ιδρύουν Σχολές και τις υπερασπίζονται κιόλας! Αυτά. Για να μην μας λένε ότι είμαστε υπερβολικοί, όταν μετά το Περιφερειακό Συνέδριο, είπαμε ότι τα πήρε όλα η Πάτρα.