Βαριές ποινές για τη μεταφορά μεταναστών από το αεροδρόμιο του Μεσολογγίου

Σε 80 χρόνια καταδικάστηκε τέως δήμαρχος Μεσολογγίου
Σε 80 χρόνια περίπου κάθειρξης καταδικάστηκε ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, Αντιπτέραρχος εν αποστρατεία, Γιώργος Πρεβεζάνος, για την υπόθεση μεταφοράς μεταναστών από το αεροδρόμιο του Μεσολογγίου στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΙΧΜΗΣ, η ίδια ποινή επιβλήθηκε, από το Τριμελές Κακουργιοδικείο Αθηνών, στον ανιψιό του πρώην δημάρχου, Νίκο Πρεβεζάνο, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης και χειριστής του οκταθέσιου αεροσκάφους που έκανε τις μεταφορές. Οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 11, και οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν πολύ αυστηρές με την μεγαλύτερη να επιβάλλεται στον Ιρακινό που θεωρείτο ο εγκέφαλος και φθάνει τα 124 χρόνια. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας στο Μεσολόγγι, που φέρεται να εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση, καταδικάστηκε σε 25 χρόνια.

Το κατηγορητήριο ήταν βαρύ καθώς χαρακτηρίστηκαν ως εγκληματική ομάδα και τους καταλογίστηκε ότι εκτέλεσαν 7 ταξίδια μεταφέροντας συνολικά 55 άτομα στο εξωτερικό. Τα χρονιά κάθειρξης που τελικά τους επιβλήθηκαν υπολογίστηκαν αθροιστικά για κάθε άτομο που μετέφεραν. Ο πρόεδρος και ο Εισαγγελέας ζήτησαν την φυλάκιση των κατηγορουμένων ενώ οι δυο άλλοι δικαστές πρότειναν κάθειρξη και οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στις φυλακές, ενώ πριν άσκησαν Έφεση.Η δίκη είχε αρχίσει πριν από ένα μήνα και εξετάστηκαν πολλοί μάρτυρες ενώ ολοκληρώθηκε σήμερα με την έκδοση της απόφασης.

πηγή : aixmi-news.gr