Με τον ΑΓΕΣ για το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων οι δήμαρχοι Μεσολογγίου, Ναυπακτίας και Ξηρομέρου

Με αίτημα τη διατήρηση του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων
Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στην Αθήνα η συνάντηση των Δημάρχων Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Ν. Καραπάνου, Ναυπακτίας Π. Λουκόπουλου και Ξηρομέρου Ε. Γαλούνη, με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αλκιβιάδη Στεφανή.
ΓΕΣ δήμαρχοιΑντικείμενο συζήτησης κατά τη συνάντηση, ήταν το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων που εδρεύει στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και τελεί υπό κατάργηση.

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, παρέδωσε υπόμνημα προς τον Αρχηγό ΓΕΣ όπου ζητείται η διατήρηση λειτουργίας της υφιστάμενης στρατιωτικής μονάδας, για λόγους ιστορικούς αλλά και σεβασμού προς την ιστορία και τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες του. Όπως επισημάνθηκε, το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων κατά τη διάρκεια των 105 χρόνων της επίσημης λειτουργίας του, είχε καθοριστικό ρόλο σε κορυφαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενώ σε καιρούς ειρήνης προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες, ειδικά δε απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών.Κατά συνέπεια, όπως τόνισε ο Νίκος Καραπάνος, η διατήρηση της λειτουργίας του πέρα από τον ιστορικό της χαρακτήρα, έχει κοινωνική διάσταση, αποτελώντας δραστήριο και δυναμικό «κομμάτι» της κοινωνίας σε καιρούς ειρήνης.

239 Σύνταγμα ΕυζώνωνΟ Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ενημέρωσε επίσης τον Αρχηγό ΓΕΣ πως το αίτημα δεν έχει μόνο τοπική διάσταση, καθώς υποστηρίζεται με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, δημόσιες δηλώσεις και ένθερμες επιστολές, από το σύνολο των Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας (Αγρινίου, Ναυπακτίας, Αμφιλοχίας, Ξηρομέρου, Ακτίου-Βόνιτσας και Θέρμου), την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τους παραγωγικούς – κοινωνικούς φορείς.