Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο: Διπλό στη Λειβαδιά ο Παναιτωλικός

Σε ένα γήπεδο, όπου ο Παναιτωλικός επανειλημμένα είχε χάσει τα προηγούμενα χρόνια βαθμούς ή βαθμό εξαιτίας της διαιτησίας, η ομάδα του Αγρινίου κατάφερε να πάρει σήμερα σπουδαία νίκη με δύο πεντακάθαρα όμως πέναλτι… Με τα πέναλτι του Μοράρ, ο Παναιτωλικός του Τραϊανού Δέλλα, πανηγύρισε σπουδαίο διπλό στη Λιβαδειά, προσπερνώντας μάλιστα στην βαθμολογία τους Βοιωτούς.

O Λεβαδειακός μπήκε πιο… δραστήρια στο ματς, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, πατώντας την περιοχή του Παναιτωλικού.Η επιθετικότητα των παικτών του Λεβαδειακού συνεχίστηκε, με τον Σουμπίνιο στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όμως είδε την μπάλα μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ, να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη.Στην συνέχεια ο Παναιτωλικός ισορρόπησε το ματς, με τους Μάζουρεκ (23’) και Ντίας (26’), να… προειδοποιούν τον Επασί, με τον Γάλλο τερματοφύλακα στο 35’ να ανατρέπει μέσα στην περιοχή τον Μοράρ, με τον διαιτητή της αναμέτρησης, Αριστείδη Βάτσιο να δείχνει το σημείο του Πέναλτι. Ο Ρουμάνος επιθετικός εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών, δίνοντας προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Η… χαρά των παικτών του Παναιτωλικού κράτησε μόνο για τρία λεπτά, αφού στο 39’ ο πρώην παίκτης του Παναιτωλίκου, Μάρκο Μαρκόφσκι, “πλήγωσε” την πρώην ομάδα του, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη, με ψύχραιμο πλασέ μετά από ασίστ του Σουμπίνιο, φέρνοντας το ματς στα… ίσια για τον Λεβαδειακό.Το γκολ της ισοφάρισης, αναπτέρωσε τους Βοιωτούς, οι οποίοι απείλησαν και πάλι την εστία του Παναιτωλικού, με τον Λεονάρντο μετά από εκτέλεση φάουλ του ιδιαίτερα δραστήριου Σουμπίνιο, να πιάνει την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ πάνω από τα δοκάρια του Κυριακίδη.Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια ισόπαλες (1-1), σε ένα πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ και αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Παναιτωλικού μπήκαν πιο επιθετικά. Στο 52′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Μάρκος Πάουλο και στο 59′ έγινε η φάση «κλειδί» που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Επασί ανέτρεψε τον Ντίας και καταλογίστηκε νέο πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού, που μετέτρεψε εκ νέου σε γκολ ο Μοράρ. Παράλληλα αποβλήθηκε σωστά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων και πλέον τα «καναρίνια» είχαν και το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Από εκείνο το διάστημα και μετά είδαμε ένα παιχνίδι διαχείρισης. Οι «κυανοκίτρινοι» προσπαθούσαν να κρατήσουν μπάλα και να κλείσουν τους διαδρόμους και παράλληλα, να ξεπεράσουν τα σημαντικά προβλήματα που τους παρουσιάστηκαν. Οπως εκείνο στα στόπερ, όπου μετά το 71′ κλήθηκε να αγωνιστεί ο Μάρκος Πάουλο. Παρόλα αυτά θα μπορούσαν να «κλειδώσουν» τη νίκη τους με τον Ρόσα και την εξ’ επαφής κεφαλιά του που πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους θέλησαν να βγουν μπροστά, αλλά δεν ήταν και τόσο εύκολο. Ωστόσο θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν με τον Τσαμπούρη, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε (όπως και ο Σουμπίνιο), το δοκάρι του Κυριακίδη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λεβαδειακός (Ζ. Ανιγκό): Επασί, Λεονάρντο, Αντιλέχου, Νίκας (58′ Σωτηρίου), Τσαμπούρης, Καθάριος (76′ Ζαραδούκας), Μαρκόφσκι, Μητρόπουλος, Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (67′ Καραχάλιος), Φάβαρο
​Παναιτωλικός (Τ. Δέλλας): Κυριακίδης, Χαντάκιας, Άργκους (72′ Γουίλιαν), Μύγας, Μαρινάκης, Πάουλο, Μπεχαράνο, Ρόσα, Μοράρ, Μάζουρεκ, Ντίας