Οι απλήρωτοι ήρωες του Σκαραμαγκά που έδωσαν στο Στόλο τα υποβρύχια “κλειδιά” του Αιγαίου

Οι απλήρωτοι ήρωες του Σκαραμαγκά… Γράψαμε πριν μερικές μέρες για τα υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, με τα οποία το Αιγαίο “κλειδώνει” για τους Τούρκους.Τα υποβρύχια ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στο Στόλο μετά από την απόφαση του 2013 να αναλάβει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το ΠΝ. Την απόφαση με μεγάλο ρίσκο είχε πάρει ο τότε Α/ΓΕΝ Βαγγέλης Αποστολάκης, σήμερα Α/ΓΕΕΘΑ. Η απόφαση είχε ρίσκο και υλοποιήθηκε χάρη στην αυταπάρνηση των απλήρωτων τότε, για πολλούς μήνες, εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Γιατί Ναυπηγεία δεν είναι οι εγκαταστάσεις, αλλά οι μάστορες. Και είναι γεγονός ότι έχουμε τους καλύτερους.

Αυτοί οι άνθρωποι ζουν και πάλι μέσα στην αβεβαιότητα, αφού εδώ και ένα μήνα η συμφωνία που προέβλεπε την πληρωμή τους από το ΠΝ έχει εκπνεύσει. Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.gr σχετική τροπολογία που θα παρατείνει για ένα ακόμη εξάμηνο τη συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί από μέρα σε μέρα.

Όμως και αυτή θα ΄ναι μια συμφωνία που δεν θα λύνει οριστικά το πρόβλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η οριστική λύση που θα αναστήσει τον Σκαραμαγκά ακόμη αναζητείται. Έχουμε αρκετές φορές γράψει ότι είναι αδιανόητο, μια χώρα όπως η Ελλάδα, με τον εμπορικό στόλο που διαθέτει, με τις ανάγκες που έχει το ΠΝ να μην διαθέτει ενεργά και δυνατά ναυπηγεία. Ο πατριωτισμός δεν μπορεί να ΄ναι μόνο στα λόγια.
Χρειάζονται και πράξεις… Αυτά προς το παρόν.

πηγή : militaire.gr