Παναιτωλικός: 1-0 την Κέρκυρα και 3 στα 3 για τα «καναρίνια»

Έκανε το χρέος του ο Παναιτωλικός και επικράτησε με 1-0 της Κέρκυρας στο Αγρίνιο. Σε κάκο ποιοτικά παιχνίδια λόγω του βρεγμένου τερέν ο Παναιτωλικός με το γκολ του Ουίλιαν Μπαρμπόσα στις καθυστερήσεις του πρώτο ημιχρόνου πήρε τους τρεις βαθμούς, αν και στο τέλος “καρδιοχτύπησε” την Κέρκυρα. Ο Παναιτωλικός συνέχισε το νικηφόρο σερί επί τρεις αγωνιστικές και παρέμεινε αήττητος για τέσσερις. Σκαρφάλωσε, δε, στην 8η θέση με 29 βαθμούς.

Το πρώτο μέρος θα ξεχνιόταν πολύ γρήγορα, αν δεν υπήρχε το γκολ του Γουίλιαν, δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθεί το ένα λεπτό της καθυστέρησης. Το νερό που είχε αρχίσει να μαζεύει το γήπεδο, δεν βοηθούσε ιδιαίτερα τις ομάδες, που αναλώνονταν κυρίως σε μακρινά σουτ. Το καλύτερο εξ αυτών, ήταν του Κρητικού στο 30′, με τον Κυριακίδη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Δέλλας, είχε μάλιστα να αντιμετωπίσει την αναγκαστική αλλαγή του Μάρκος Πάουλο στο 10′, που υπέστη βαρύ διάστρεμμα, με τον Βασιλούδη να τον αντικαθιστά.Το γκολ ήρθε μετά από εκτέλεση φάουλ αρκετά έξω από την περιοχή, με τον Γιαννακόπουλο να κάνει κάκιστη έξοδο, τον Μιχάι να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και τον Γουίλιαν τη δεύτερη που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρνο οι δύο ομάδες συνέχισαν να μην προσφέρουν ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου κάνοντας αρκετά φάουλ αλλά και πολλά λάθη. Μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και μάλιστα στο 65’ έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ όταν ο Ουίλιαν συνέκλινε, σούταρε δυνατά από το ύψος της περιοχής και ο Γιαννακόπουλος έπεσε και έδιωξε δύσκολα. Από την άλλη η Κέρκυρα προσπαθούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς όμως επιτυχία. Η κόπωση του Ρόλε είχε επηρεάσει σαφώς την επιθετική λειτουργία της Κέρκυρας και έτσι έγινε και αλλαγή στο 79’ με τον Γεωργακόπουλο να παίρνει τη θέση του.Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια να φέρουν το ματς στα ίσια και στο 93’ ο Κυριακίδης έσωσε την ομάδα του όταν μετά από γύρισμα του Μυτίδη απομάκρυνε δύσκολα προ του Μενσά. Έτσι, το 1-0 ήταν το τελικό σκορ με τους γηπεδούχους να παίρνουν την νίκη και να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναιτωλικός (4-2-3-1): Κυριακίδης – Μύγας, Μιχάι, Άργκους, Μαρινάκης – Μάρκος Πάουλο (10’ λ.τ. Βασιλούδης), Μπεχαράνο – Μπαρμπόσα (79’ Μπράβο), Ντίας, Μάζουρεκ (88’ Ιταμπέλ) – Μοράρ
Στον πάγκο του Παναιτωλικού: Σταματόπουλος, Κλέσιο, Γιαννιώτης, Βακράκος
Κέρκυρα (4-2-3-1): Γιαννακόπουλος – Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Αντέτζο, Λέκοβιτς – Κρητικός, Αρτυματάς – Γεωργίου (73’ Ζορμπάς), Ρόλε, Μυτίδης – Παμλίδης (69’ Μενσά)
Στον πάγκο της Κέρκυρας: Κουτζαβασίλης, Αναστασίου, Μενικάλι, Ινάσιο