Αρκετοί θα ήθελαν να ακούσουν εκτός από το “σιχάθηκα” και το “αποχωρώ”…

​Λήξαν θεωρείται για τη Νέα Δημοκρατία το ζήτημα Σαλμά, καθώς ο βουλευτής και πρώην υπουργός προχώρησε στην έκδοση διευκρινιστικής δήλωσης όσον αφορά στην άρνησή του να υπογράψει την πρόταση του κόμματος για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους κυρίους Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη.

Είναι όμως λήξαν το θέμα; Υπήρξαν εισηγήσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαγράψει τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, τις οποίες δεν άκουσε προκειμένου να μην δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στην κρίση στο εσωτερικό του κόμματος. Ωστόσο, στο παρασκήνιο πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές χρεώνουν στο Μάριο Σαλμά αρκετούς λάθος χειρισμούς στο κομβικό θέμα της Novartis από τη στιγμή μάλιστα που ο Πρόεδρος της ΝΔ ήταν πολύ συγκεκριμένος στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, όπου χρησιμοποίησε τη φράση “απαιτώ απόλυτη συστράτευση”… Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ εξέφραζε την πικρία του για την τροπή των πράγματων και το πνεύμα των δηλώσεών του παραπέμπει ίσως και σκέψεις περί αποχώρησής του από την πολιτική. «Εγώ είμαι ένας γιατρός που ασχολήθηκα με την πολιτική υπό άλλες συνθήκες, η πολιτική έχει πάρει μεγάλη όξυνση και μέσα μου αυτό με ενοχλεί» είπε στη συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και πρόσθεσε “είμαι στεναχωρημένος και έχω μια πικρία. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω ποτέ τα παιδιά μου να ασχοληθούν με την πολιτική, εδώ έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα”.

Το ερώτημα πλέον ίσως είναι αν ο ίδιος θέλει να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής… Στην Αιτωλοακαρνανία πάντως δεν είναι λίγα τα γαλάζια στελέχη που υποθαλμιούν μία εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο και αυτό γιατί δεν είναι καθόλου βέβαιη η τρίτη έδρα στην ΝΔ, ακόμη κι αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές. Έτσι αρκετοί θα ήθελαν να ακούσουν από το Μάριο Σαλμά εκτός από το “σιχάθηκα” και το “αποχωρώ”…