Το αρδευτικό της Μακρυνείας έθεσε στον Δέδε ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος

Xθες, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μακρυνείας με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών Γ.Δέδε. Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Μετά από αίτημα του Συλλόγου το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν το πάγιο αίτημα των αγροτών και κτηνοτροφών της Μακρυνείας για ένα σύγχρονο αρδευτικό σύστημα «υπόγειο» που θα λύσει μια για πάντα το πάγιο πρόβλημα των χωραφιών. Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας δεσμεύτηκε ότι τους επομένους μήνες θα προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για την μελέτη του έργου αυτού για να μπορέσει κάποια στιγμή να χρηματοδοτηθεί και να αρχίσει η κατασκευή του.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μακρυνείας:
Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε στα χωριά και να καλλιεργούμε τη γη μας το έργο αυτό θα μειώσει το κόστος παραγωγής και θα αυξήσει την παραγωγή μας σε καπνά, ελιές, λάδι, κτηνοτροφικά φυτά. Για όλους εμάς που ζούμε στην Μακρυνεία και έχουμε ακούσει όλα τα προηγούμενα χρόνια να εξαγγέλλεται το έργο αυτό και μάλιστα από δυο υπουργούς γεωργίας τόσο του ΠΑΣΟΚ(Δρυς) όσο και της ΝΔ(Κοντός) οφείλουμε να κρατάμε μικρό καλάθ. Η πίεση που πρέπει να ασκήσουμε σε οποιαδήποτε κατεύθυνση θα πρέπει να είναι μεγάλη και διαρκείς ώστε επιτέλους οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξη. Ο αγώνας μας δεν θα πρέπει να σταματήσει έως ότου μπει φρένο στο «παράδοξο» φαινόμενο να πνιγόμαστε το χειμώνα και το καλοκαίρι μια ανάσα από την μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας να μην έχουμε να ποτίσουμε τα χωράφια μας.