Παπαναστασίου: Πήγα θεσμικά στο συνέδριο, δεν αβαντάρω κανέναν [HDvideo]

Στη χθεσινή συζήτηση που έγινε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας για τον απολογισμό του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου συμμετείχε ο δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας Γ. Παπαναστασίου.

H τοποθέτηση του Γ. Παπαναστασίου είχε περισσσότερο ίσως απολογητικό χαρακτήρα, αφού πρόσφατο στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου η ομιλία του στο κλείσιμο του Περιφερειακού Συνεδρίου αποτέλεσε το σημείο αιχμής ανάμεσα σε μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης. “Δεν ήρθα εδώ να αβαντάρω τον Περιφερειάρχη ή την Κυβέρνηση, ούτε στο Περιφερειακό Συνέδριο πήγα να αβαντάρω τον Περιφερειάρχη ή την Κυβέρνηση. Όφειλα να το κάνω εκ του θεσμικού μου ρόλου” είπε αρχικά ο Γ. Παπαναστασίου και τόνισε ότι “δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω το θεσμικό ρόλο του προέδρου της ΠΕΔ για να βάλω τα ζητήματα του Αγρινίου”. Εξηγώντας στη συνέχεια ότι έθεσε τα θέματα του δήμου Αγρινίου στις επιμέρους θεματικές συνεδρίες του Περιφερειακού Συνεδρίου.

Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος, είπε ο Γ. Παπαναστασίου σε σχέση με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης που αφορούν την περιοχή. “Οι εξαγγελίες δεν έχουν κανένα νόημα -είναι ένα θετικό βήμα αν θέλετε- αν δεν μπορούμε μετά από ένα χρόνο να τις αποτιμήσουμε” είπε χαρακτηριτικά και πρότεινε το Περιφερειακό Συμβούλιο και οι δήμοι μετά από ένα χρόνο να εξετάσουν ποιά θέματα προχώρησαν, ποιά όχι και γιατί.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γ. Παπαναστασίου: