Ποινική δίωξη σε υπαλλήλους της Περιφέρειας για θανατηφόρο τροχαίο εξαιτίας λακκούβας στον Αστακό

Ο εισαγγελέας Λευκάδας άσκησε δίωξη στους υπαλλήλους της Περιφέρειας Δυτ Ελλάδας, για το θάνατο του ψαρά Κώστα (Μεταξά) Μπάλλα πριν από τρία χρόνια. Το ατύχημα έγινε με την ομάδα της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Πρέβεζας που είχαν πάει εκδρομή στο Μεσολόγγι και επέστρεφαν από τον Αστακό.

λακούβα 2Όλη η ομάδα του Συλλόγου Μοτοσικλετιστών είχε πει τότε ότι άδικα σκοτώθηκε ο πολύ αγαπητός 53χρονος Πρεβεζάνος, από μία τεράστια λακκούβα στη μέση του δρόμου στο τέλος της μεγαλύτερης ευθείας του δρόμου, χωρίς πινακίδα και χωρίς σήμανση.Τρία χρόνια από το θάνατό του, τελικά μετά από αγώνα που ξεκίνησε η οικογένειά του, ο Εισαγγελέας Λευκάδος κατηγορεί τρεις υπαλλήλους της Περιφέρειας ότι ευθύνονται γιατί άφησαν τον δρόμο σε αυτή την άθλια κατάσταση.Το δικαστήριο ήταν να γίνει την προηγούμενη βδομάδα στη Λευκάδα, αλλά τελικά αναβλήθηκε γιατί δεν μπορούσε να πάει ο δικηγόρος των κατηγορουμένων.

Ούτε τα δικαστήρια μπορούν να κάνουν τίποτε όταν το κράτος αδιαφορεί, λίγο μετά το ατύχημα, η περιφέρεια προσπάθησε να φτιάξει πρόχειρα τη λακκούβα. Αν δεν είχε σκοτωθεί ο Κώστας, δεν θα είχαν κάνει τίποτε. Έπρεπε να σκοτωθεί ο ένας άνθρωπος για να ευαισθητοποιηθούν.

λακούβαΣας δείχνουμε λοιπόν ένα χρόνο μετά το δυστύχημα πως έγινε πάλι ο ίδιος δρόμος.Αυτή είναι η κατάσταση και το κράτος που έχουμε. Μία απλή βόλτα του συλλόγου μοτοσικλετιστών κατέληξε σε τραγωδία. Ποτέ κανένας δεν ξέρει τίποτε και κανένας δεν ευθύνεται για τίποτε. Όταν γίνει το κακό τρέχουμε να το κουκουλώσουμε και μετά από 10 μέρες δεν ξέρει κανένας τίποτε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Κώστα (Μεταξά) Μπάλλα, Απόστολος Τάσσης μας ενημέρωσε ότι για να αποδοθούν ευθύνες δεν αρκεί μόνο η δίωξη του εισαγγελέα αλλά πρέπει να βγει και η απόφαση του δικαστηρίου.

πηγή : prevezabest.blogspot.gr