Π.Σ.Α.Π.: «Οι παίκτες στο ύψος των περιστάσεων»

Ο Π.Σ.Α.Π. εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό του για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ανακοίνωση του Π.Σ.Α.Π.:
«Ο Π.Σ.Α.Π., δυστυχώς για μια ακόμη φορά, αναγκάζεται να εκφράσει τη δυσαρέσκεια, τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία του για σοβαρά γεγονότα που εκθέτουν και οπισθοδρομούν το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε καιρούς πραγματικά δύσκολους.

Στην απαισιόδοξη και νοσηρή αυτή εικόνα θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναδειχθεί η στάση των ποδοσφαιριστών.Ήταν ίσως οι μόνοι που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και αντιμετώπισαν με περισσή σύνεση, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό έκρυθμες καταστάσεις, συμβάλλοντας στο να αποφευχθούν τα χειρότερα. Το ποδόσφαιρο αντιμετώπιζε, αντιμετωπίζει και ακόμα και αύριο θα αντιμετωπίζει προβλήματα, ωστόσο σήμερα, η διάσωσή του είναι πλέον μονόδρομος για όλους.Στο δύσκολο αυτό έργο το ποδόσφαιρο πρέπει, κατά την άποψή μας, να έχει συνέχεια, καθώς ο κίνδυνος της οριστικής νέκρωσης του είναι πλέον ορατός. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι ο βαρύτατα θιγόμενος από αυτή την ατυχή έκβαση είναι ο ποδοσφαιριστής σε όλες τις πλευρές της υπόστασής του.

Ο Π.Σ.Α.Π., ως εκπρόσωπος των ποδοσφαιριστών και θεσμικός φορέας του ποδοσφαίρου, είναι, όπως πάντοτε άλλωστε, παρών και ουσιαστικός αρωγός και συμμέτοχος σε κάθε καλόπιστη προσπάθεια προστασίας της εικόνας ενός υγιούς ποδοσφαίρου που θα σεβαστεί την ιστορία του, θα διαφυλάξει το παρόν του και θα χαλκεύσει το «αύριο» του».