Ξανά προβλήματα με το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» – Για παρωδία μιλά το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

Με την υπομονή και τα νεύρα των ενδιαφερόμενων προς ένταξη στο νέο Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον συνεχίζει να παίζει η ηλεκτρονική πλατφόρμα που κανονικά θα άνοιγε από σήμερα το πρωί στις 8:00, για κάποιες περιφέρειες της χώρας, ανάμεσά του και η Δυτική Ελλάδα.

Ετσι, έπειτα από τρεις αναβολές, την αλλαγή του τρόπου υποβολής των αιτήσεων και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι όλα τα τεχνικά προβλήματα έχουν επιλυθεί, όσοι προσπαθούν από το πρωί να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «exoikonomisi.ypen.gr», για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» πέφτουν επάνω σε… τοίχο, καθώς η πλατφόρμα δεν ανοίγει! Σε ανακοίνωσή του το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας μιλά για παρωδία και διαπιστώνει δηκτικά “Πρώτη Φορά τόση ανευθυνότητα, Πρώτη Φορά τέτοιος εμπαιγμός, Πρώτη Φορά τόση αναποτελεσματικότητα”…

Αναλυτικά:
Το έσχατο όριο της γελοιότητας, του εμπαιγμού και του διασυρμού των συναδέλφων Μηχανικών και των υποψηφίων ωφελούμενων έχει πια ξεπεραστεί μετά και τη σημερινή παρωδία. Αν το ΥΠΕΝ επιθυμεί να διατηρήσει μια ελάχιστη ικμάδα σοβαρότητας και υπευθυνότητας ως προς το θεσμικό και κοινωνικό του ρόλο, αν δεν την έχει απωλέσει ήδη
οριστικά, οφείλει άμεσα να προβεί σε οριστική διακοπή του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ ‘ Οίκον ΙΙ» και να λάβει επιτέλους υπόψη του τις αλλαγές, που του έχουν προταθεί από το σύνολο του τεχνικού κόσμου της χώρας.
Το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας αντιλαμβανόμενο έγκαιρα τη δυσλειτουργία του προγράμματος, απέστειλε δύο σχετικές επιστολές προς τον Υπουργό ΠΕΝ (στις 06/03/2018 και 16/03/2018 αντίστοιχα), κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις θεραπείας της πρωτοφανούς αυτής στρεβλότητας. Δυστυχώς το Υπουργείο επέλεξε να κωφεύσει, αγνοώντας τους επιστημονικά ειδικούς και τώρα εισπράττει τα επίχειρα αυτής της επιλογής του. Πρώτη Φορά τόση ανευθυνότητα, Πρώτη Φορά τέτοιος εμπαιγμός, Πρώτη Φορά τόση αναποτελεσματικότητα.
Να σημειωθεί, ότι ενδεχομένως πλέον να εγείρονται σοβαρά θέματα, που έχουν να κάνουν με τις αρχές της νομιμότητας, της ισονομίας και της διαφάνειας, για τα οποία επιφυλασσόμαστε να τοποθετηθούμε στο προσεχές διάστημα. Το προκείμενο διακύβευμα δεν εδράζεται απλώς σε οικονομικές συνιστώσες, αλλά άπτεται της επιστημονικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας όλων των συναδέλφων Μηχανικών.