ΣΕΝΑ: Μηδενική ανοχή στη βία σε βάρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Με αφορμή το περιστατικό επίθεσης πολίτη στις 14/03/18 και τον επακόλουθο σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου μας, προσωπικού ασφαλείας του Νοσοκομείου Αγρινίου, αισθανόμαστε την υποχρέωση να εκφράσουμε τα κάτωθι:
«Το Σωματείο Εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας Αγρινίου, καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε πράξη βανδαλισμού, λεκτικής ή σωματικής βίας που στρέφεται κατά των εργαζομένων κατά την ώρα της άσκησης των καθηκόντων τους.
Ο χώρος του νοσοκομείου προορίζεται για εξυπηρέτηση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας και η προάσπιση των ατόμων με ειδικές ανάγκες αποτελεί υποχρέωση και πρωταρχικό καθήκον για τον καθένα από εμάς. Η κοινή λογική υπαγορεύει την επίδειξη στοιχειώδους σεβασμού προς κάθε εργαζόμενο που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε τέτοιους χώρους.
Σε αντίθετη περίπτωση και σε δυσάρεστα συμβάντα όπως το προαναφερθέν, δηλώνουμε ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ καθώς και την πρόθεσή μας να συμπαρασταθούμε με οποιονδήποτε τρόπο σε κάθε εργαζόμενο-θύμα τέτοιων επιθέσεων.
Τέλος εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στις υπηρεσίες προστασίας του πολίτη για την άμεση κινητοποίηση και την έναρξη της αυτοφώρου διαδικασίας.