Η Στ’ διαδρομή της έκθεσης «Μεσολόγγι και Λόρδος Βύρων» στην Πινακοθήκη Μοσχανδρέου

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Στ’ διαδρομή της έκθεσης «Μεσολόγγι και Λόρδος Βύρων» στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χ. & Σ. Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο τ. Υπουργός Χρ. Βερελής, ενώ με αυτό τον τρόπο κλείνει ο κύκλος του θεσμού με τις εκθέσεις «Μεσολόγγι και Λόρδος Βύρων» με την Στ’ Διαδρομή και με την συνεργασία της ιστορικής αίθουσας Τέχνης των Αθηνών «Αγκάθι – Κartάλος».Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Σεπτεμβρίου και θα παρουσιασθεί αμέσως μετά στους χώρους της Αίθουσας Τέχνης Αγκάθι – Κartάλος.

Σ’ αυτή την εξάχρονη πορεία συνεργάσθηκαν οι αίθουσες τέχνης Περιτεχνών, Καπλανών, Ζουμπουλάκη, ΑΡΓΩ, Αγκάθι (δύο φορές) με τη δημιουργία ειδικών έργων από γνωστούς εικαστικούς – δημιουργούς, με θέμα το Μεσολόγγι και τον Λόρδο Βύρωνα.Εντός του 2019 ωστόσο θα ολοκληρωθεί και η πολύχρονη παρουσία της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου με την αποχαιρετιστήρια έκθεση στους χώρους της «Ιδού η προσφορά μας στον πολιτισμό, την Αιτωλοακαρνανία, το Μεσολόγγι μέσα από τις αφίσεις, εκδόσεις, προσκλήσεις».

Στον κατάλογο της Στ’ διαδρομής ο ιδρυτής της ΠΧΣΜ Χρήστος Μοσχανδρέου στον χαιρετισμό του αναφέρει:
ΑΝΤΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Με συγκίνηση μεγάλη δηλώνω ότι η εκθεσιακή δραστηριότητα της Πινακοθήκης μας στην γενέτειρά μου, με έργο εξ ιδίων και μόνο δυνάμεων, ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ με την Στ’ Διαδρομή του θεσμού πια, «Το Μεσολόγγι και ο Λόρδος Βύρων».
Θα αποφύγω να αναφερθώ στα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε κύρια από ΦΘΟΝΟ και μικρότητες.
Θα ευχαριστήσω τους ελάχιστους φιλότεχνους του Μεσολογγίου που επισκέπτοντο τις εκθέσεις μας και τιμούσαν τις πολιτιστικές δραστηριότητές μας.
Θα υπενθυμίσω την παράγραφο του χαιρετισμού του Πάνου και της Ζωής Χρ. Μοσχανδρέου που δημοσιεύθηκε στον περσινό κατάλογο της Ε’ Διαδρομής:
«Θα ήταν παράλειψή μας και παράλληλα άδικο να μην αναφερθούμε με την ευκαιρία της 20χρονης επετείου της Πινακοθήκης μας στον αεικίνητο δημιουργό και οραματιστή πατέρα μας Χρήστο Π. Μοσχανδρέου.
Στον άνθρωπο που η οικονομική κρίση τον έπληξε από τους πρώτους και με γενναία και αξιοπρεπή συμπεριφορά η Πινακοθήκη λειτούργησε και λειτουργεί κανονικότατα με τις δικές της δυνάμεις, χωρίς να ζητήσουμε οιαδήποτε και από οιοδήποτε οικονομική στήριξη. Ευτυχώς για μας το όνειρο έγινε για 20 χρόνια πράξη «και τώρα ατενίζουμε το μέλλον προς… άλλες πολιτείες» και με μόνη φιλοδοξία να στηρίξουμε τον ελληνικό πολιτισμό, γιατί αυτό μας το επιβάλλει η μακρά πατριωτική οικογενειακή παράδοση».
Η μέγιστη συμβολή μου στην δημιουργία ΔΥΟ υπερσύγχρονων νηπιαγωγείων στον Δήμο Μεσολογγίου από το Ιδρυμα Μελά το ένα στην περιοχή της Κατοχής και το 4ο Νηπιαγωγείο στο Μεσολόγγι και με την ακάματη συμβολή του φιλότεχνου, τότε Δημάρχου, Πάνου Κατσούλη, με κάνει να αισθάνομαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ και εύχομαι να βρεθούν πολλοί συμπατριώτες ή και ΕΝΑΣ να με μιμηθούν βασισμένοι στα δικά μας ανιδιοτελή ιδανικά και το εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου!
Με πόνο και πίκρα ψυχής δηλώνω:ΑΝΤΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ