Eπανασύσταση της επιτροπής για τα Αη Βασιλιώτικα με περισσότερα αποτελέσματα [video + pics]

-Νέα επιτροπή για τους Ρομά στα Αη Βασιλιώτικα
-Παρεμβάσεις από το δήμο Αγρινίου και ομάδα εθελοντισμού από Ρομά στα Αη Βασιλιώτικα

Επανασυστάθηκε η κοινή επιτροπή του δήμου Αγρινίου του Συλλόγου «ΝΕΑ ΓΗ» και του Συλλόγου των Ρομά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής στα Αη Βασιλιώτικα. Η επιτροπή τα προηγούμενα χρόνια δεν κατάφερε να παράγει αξιόλογο έργο και ελάχιστες φορές συνέδριασε. Πλέον με απόφαση του δημάρχου Αγρινίου η επιτροπή επανασυστάθηκε με υπεύθυνους από την πλευρά του δήμου τον αντιδήμαρχο Θύμιο Γρίβα και την υπεύθυνη εθελοντισμού Ανθούλα Μακρή.

Αυτή τη φορά φαίνεται πως τα πράγματα θα κυλήσουν διαφορετικά, καθώς ήδη η δημοτική αρχή Αγρινίου προχωρά σε σειρά δράσεων με επίκεντρο την καθαριότητα και την αποκατάσταση των δημοτικών υποδομών (ηλεκτροφωτισμός, πεζοδρόμια κτλ). Το αξιοσημείωτο είναι πως με την παραίνεση του δήμου Αγρινίου στα Αη Βασιλιώτικα συστήνεται ομάδα εθελοντισμού από Ρομά της περιοχής που θα πραγματοποιήσει δράσεις καθαρισμού, δενδροφύτευσης και καλλωπισμού σημείων της περιοχής με τη συνδρομή του δήμου Αγρινίου.

Μιλώντας στην κάμερα του ΑγρίνιοCulture.gr ο αντιδήμαρχος Ευθύμιος Γρίβας ανέφερε μεταξύ άλλων: «ξεκινήσαμε στην περιοχή Αη Βασιλιώτικα τις επισκέψεις πόρτα -πόρτα, συζητήσαμε με τους κατοίκους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ώστε η δημοτική αρχή να δώσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις, μέσα από τον περιορισμένο προϋπολογισμό που διαθέτει, κάνοντας ό,τι είναι δυνατό ώστε να αναβαθμιστεί η περιοχή. Αναφορικά με τις παραβατικές συμπεριφορές κάποιων Ρομά ο κ. Γρίβας ανέφερε ότι «αυτό είναι ένα θέμα που χρήζει ειδικής μεταχείρισης. Εμείς δεν μπορούμε να αστυνομεύσουμε το χώρο, αλλά μπορούμε να δώσουμε τη δέουσα προσοχή και σε αυτό το χώρο». Με την σειρά της η επικεφαλής της Ακτίνας Εθελοντισμού Ανθούλα Μακρή ανέφερε πως «η Ακτίνα Εθελοντισμού ετοιμάζει μια ομάδα εθελοντών ΡΟΜΑ η οποία θα είναι υπεύθυνη για την περιοχή τους. Το δέχτηκαν με μεγάλη χαρά και σήμερα είχαμε μια συνάντηση με την ομάδα, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα και την δενδροφύτευση της περιοχής».

View post on imgur.com